ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καθόλου βέβαιη" η πώληση της Εμπορικής

08:03 - 25 Σεπ 2012 | Επιχειρήσεις
"Καθόλου βέβαιη" η πώληση της Εμπορικής
"Καθόλου σίγουρη" δεν θεωρούν την πώληση της Εμπορικής τράπεζας απο την Credit Agricole στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Και ενώ η αγορά θεωρεί οτι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί αν την τράπεζα την παίρνει η Eurobank, η Alpha ή η Εθνική, τα στελέχη του υπουργείου σκέπτονται οτι είναι πολύ πιθανό η Credit Agricole να αναβάλει τις αποφάσεις της και να μην πουλήσει.

Ο λόγος είναι οτι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος έχει επιβάλει στους Γάλλους μετόχους της Εμπορικής να βάλουν 3 δισ σε αύξηση κεφαλαίου για να τους δώσει την άδεια να πουλήσουν την Εμπορική και να εισπράξουν ώς τιμημα ενα ευρώ.

"Τρελοί δεν είναι" λέει έμπειρος τραπεζίτης. "Αν βεβαιωθούν οτι η χώρα παραμένει εντός Ευρωζώνης, πράγμα που φαίνέται πολύ πιθανό θα προτιμήσουν να παραμείνουν στην ελληνική αγορά και να το ξαναπαλέψουν. Κανείς δεν βάζει 3 δισ ευρώ για να φύγει αυτή την εποχή".

Και δεν είναι μόνο τα 3 δισ που θα βάλουν τώρα, αλλά και θα πρέπει να παραμείνουν στην αγορά διαθέτοντας ακόμη 1,5 δισ για κάποια χρόνια διαθέσιμο στην τράπεζα και ελπίζοντας οτι τα πράγματα θα πάνε καλά ώστε να τα αποσύρουν σταδιακά..

Ό΄λά αυτα καθιστούν την απόφαση τους πολύ δύσκολη.

Η ανακοίνωση της απόφασης των Γάλλων αναμενεται εντός των ημερών, αλλά τελικά δεν μπορεί να θεωρείται καθόλου σίγουρη η πώληση της Εμπορικής. Όσον αφορά στις προσφορές που έχουν δεχθεί οι Γάλλοι, απο την Eurobank την Alpha και την Εθνική, οι πληροφορίες λένε οτι είναι σχεδόν ίδιες. 
Γρ. Νικ.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 25 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.