ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Vivartia και Exeed Industries

10:51 - 27 Σεπ 2012 | Επιχειρήσεις
Την υπογραφή συμφωνίας σύμπραξης (Joint Venture) μεταξύ της Vivartia και της Exeed Industries, στην οποία προβλέπεται η σύσταση εταιρείας που θα δραστηριοποιείται σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κατάρ, Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Ιράκ και Ιράν, ανακοίνωσε η Marfin Invstment Group.

«Το όραμα της νεοσύστατης κοινοπραξίας είναι να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας τα οποία θα καλύπτουν ανάγκες των καταναλωτών στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τις χώρες του Συμφώνου του Κόλπου», επισημαίνει η MIG στην ανακοίνωσή της.

 

Η συνεργασία συμπεριλαμβάνει όλα τα προϊόντα της Vivartia, Δέλτα, Μπάρμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη καθώς και όλα τα σήματα εστίασης (Goody’s, Everest, Flocafe, LaPasteria). Η πρώτη φάση των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει εξαγωγές από την Ελλάδα και την παράλληλη κατασκευή μονάδας παραγωγής στο Αμπου Ντάμπι.

 

Η μονάδα παραγωγής θα αποτελέσει επένδυση ύψους 70 εκατ. ευρώ και θα κατασκευαστεί σε έκταση 160 στρεμμάτων σε τοποθεσία που έχει ήδη επιλεγεί. Η κατασκευή της είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις αρχές του 2013 και θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

 

Σύμφωνα με τη MIG, «στρατηγικός στόχος είναι η νέα εταιρεία να αναδειχθεί σε κορυφαία επιλογή για τους καταναλωτές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ηγέτης στην τοπική αγορά, με πωλήσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 165 εκατ. ευρώ».

 

Την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξέφρασαν ο Dr. Kamel Abdullah, διευθύνων σύμβουλος της Exeed Industries, και ο κ. Γιάννης Αρτινός, διευθύνων σύμβουλος της Vivartia και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της MIG.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.