ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβολοβδομάδα στο Χρηματιστήριο

01:22 - 05 Νοε 2012 | Επιχειρήσεις
 Διαβολοβδομάδα στο Χρηματιστήριο
Διαβολοβδομάδα θα είναι αυτή που ξεκινάει τη Δευτέρα για το Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με την αγορά, η εβδομάδα αυτή θα χαρακτηρισθεί από κομβικά γεγονότα τα οποία έχουν καθολική ισχύ τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών: Στις 6 Νοεμβρίου διεξάγονται οι αμερικανικές εκλογές, στις 7 Νοεμβρίου το ελληνικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει για το πακέτο μέτρων, ενώ την Κυριακή 11 Νοεμβρίου διεξάγεται η ψηφορία για τον προυπολογισμό του 2013.

Ακόμα την Τρίτη 6 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων (1 δις ευρώ), ενώ εντός της εβδομάδας ανακοινώνουν αποτελέσματα εννεαμήνου οι Eurobank Properties (7/11), Coca Cola (8/11) και ΟΤΕ (9/11). Αυτά, ενώ η ψυχολογία έχει καταρρακωθεί, όσο υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα, αγωνία ως προς το αν θα περάσουν τα μέτρα, το αν θα πάρουμε ολόκληρη τη δόση ή τμηματικά, ακόμα και το ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση.

 

Η Beta Χρηματιστηριακή υποστηρίζει ότι «σε μια αγορά που έχει αποδώσει 93% από τα χαμηλά της σε τέσσερις μήνες η διόρθωση δεν θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που εκδηλώθηκε στις  στις 24 Οκτωβρίου. Η αρχική διάθεση κατοχύρωσης κερδών πήρε διαστάσεις μετά τους όχι και τόσο ευνοϊκούς όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (αναβαλόμενος φόρος, εγγύηση ομολόγων στο 100%, σχέση κοινών μετοχών και CoCos) και την αβεβαιότητα που συνεπάγονται οι διαφωνίες και οι αποχωρήσεις από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση». Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, «η ψυχολογία ανέλαβε δράση και μέσα σε έξι συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης πήρε πίσω όλη την άνοδο των δύο τελευταίων μηνών. Χωρίς να παραγνωρίζεται η σημασία των γεγονότων η ταχύτητα της πτώσης είναι μια ένδειξη της ποιότητας των κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται αυτή την περίοδο στην εγχώρια αγορά: Αφενός τα ξένα κεφάλαια ήταν εξαιρετικά βραχύβιας οπτικής (Hedge funds, Event funds, κλπ) αφετέρου οι εγχώριοι επενδυτές είχαν αυξημένη έκθεση σε μόχλευση με αποτέλεσμα να μείνουν εκτεθειμένοι στην πρώτη απότομη διακύμανση. Η συνέχεια πάντως δεν προβλέπεται λιγότερο ύσηχη: Η μεταβλητότητα θα παραμείνει το βασικό χαρακτηριστικό των επόμενων συνεδριάσεων καθώς οι πολιτικές εξελίξεις εώς την ψήφιση των μέτρων θα εξακολουθούν να φορτίζουν την χρηματιστηριακή ατμόσφαιρα ανάλογα επισκιάζοντας κάθε θεμελιώδη προσπάθεια ερμηνείας της αγοράς», τονίζεται στην εβδομαδιαία ανάλυση της Beta AXEΠEY.


Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε ποιο σημείο θα πραγματοποιηθεί το τοπικό χαμηλό, ώστε να υπολογισθεί αντίστοιχα και το πιθανό εύρος της ανοδικής αντίδρασης, εκτιμά η Εμπορική.


Κομβικά σημεία: στην παρούσα φάση είναι η ζώνη στήριξης των 755-730μ. Αν παραμείνει αλώβητη, το πιθανότερο σενάριο είναι η ανοδική αντίδραση να καλύψει, τουλάχιστον αρχικά, το 33% έως το 50% των πρόσφατων απωλειών. Αντίθετα, αν διασπασθεί καθοδικά, τα επόμενα ενδιαφέροντα σημεία εντοπίζονται στις 690μ (διόρθωση 50% της κίνησης από το χαμηλό στο υψηλό έτους) και στις 650μ (ισχυρή στήριξη). Αντιστάσεις εντοπίζονται στις 806μ, 832μ και 858 μονάδες. Στηρίξεις στις 755μ, 730μ και 717 μονάδες. Η μεσοπρόθεσμη τάση, παραμένει ακόμη ανοδική καθώς ο ΓΔ παραμένει υψηλότερα των 755-730μ. Σε ενδεχόμενη διάσπαση της ζώνης στήριξης, ακυρώνεται το ανοδικό κανάλι του τελευταίου τετραμήνου. Ισχυρές στηρίξεις στις 650μ και 580μ. Ισχυρές αντιστάσεις στις 910μ, 1.170μ και 1.335μ (εξαιρετικά ισχυρή).

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 05 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.