ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Merck: Μέσω του ΙΦΕΤ η διάθεση του φαρμάκου Erbitux

19:46 - 05 Νοε 2012 | Επιχειρήσεις
Από το Μάιο του 2011 δεν διατίθεται το Erbitux® στην ελληνική αγορά, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Merck, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Erbitux® δεν διατίθεται μέσω νοσοκομείων ή φαρμακείων, ενώ παράλληλα τονίζεται πως "το Μάιο του 2011, η Merck A.E. Ελλάς ενημέρωσε ως όφειλε τις αρμόδιες Αρχές για την απόφαση αυτή και προέβη σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που καθορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων".

Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα σκεύασμα το οποίο ενδείκνυται στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου και η διάθεσή του ήταν αποκλειστικά νοσοκομειακή.

Όπως επισημαίνεται, για οποιοδήποτε ασθενή κριθεί απαραίτητη η θεραπεία με Erbitux®, η εισαγωγή και η διάθεσή του μπορεί να γίνει μέσω του Ινστιστούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), κατόπιν έγκρισης Επιστημονικής Επιτροπής δημόσιου νοσοκομείου.

Τονίζεται παράλληλα ότι δεν επηρεάστηκε η κυκλοφορία του Erbitux® στην Κύπρο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ενώ αναφέρεται πως όλα τα υπόλοιπα προϊόντα του Ομίλου διατίθενται κανονικά στην ελληνική αγορά.

"Σε κάθε περίπτωση σας διαβεβαιώνουμε ότι ο όμιλος εταιρειών Merck και η εταιρεία μας, σεβόμενοι τις υψηλότερες αρχές και αξίες και τον κώδικα δεοντολογίας που τηρούμε όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην Ελληνική αγορά, καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και προβαίνουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας" καταλήγει η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.