ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dromeus, το πρώτο hedge fund που επενδύει στην Ελλάδα είναι γεγονός

16:20 - 09 Νοε 2012 | Επιχειρήσεις
Το επενδυτικό ταμείο αντιστάθμισης κινδύνων (hedge fund) Dromeus Capital δημιουργεί ένα νέο κεφάλαιο με στόχο να αποκομίσει κέρδη από την άνοδο των τιμών των ελληνικών μετοχών και ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Πρόκειται για το πρώτο κεφάλαιο αυτού του είδους, το οποίο θα είναι προσανατολισμένο αποκλειστικά στην αξιοποίηση ευκαιριών από την αγορά ελληνικών μετοχών και ομολόγων.



Η διαχείριση του νέου κεφαλαίου θα γίνεται από την Αθήνα και τη Γενεύη, όπου είναι η έδρα του Dromeus, ενώ η συγκέντρωση χρημάτων από τους επενδυτές που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό άρχισε την τρέχουσα εβδομάδα και αναμένεται να φθάσει στο ποσό των 200 εκατ. ευρώ.

«Σε έναν αβέβαιο κόσμο, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο ασφαλή από ότι φαίνονται. Αν κάποιοι πουλούν τις επενδύσεις τους σε πολύ χαμηλές τιμές, αυτό μπορεί να είναι πλεονεκτικό για ανθρώπους, όπως εμείς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Dromeus Ακίλες Ρίσβας.

Ο κ. Ρίσβας θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα 30% για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενδεχόμενο που εκτιμά ότι θα προκαλούσε ζημιές έως 50% στο νέο κεφάλαιο.

 Αν η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο ίδιος θεωρεί ότι τα χρήματα των επενδυτών θα διπλασιασθούν άνετα μέσα σε ένα χρόνο. Το ενδιαφέρον για το νέο κεφάλαιο είναι σημαντικό και σύντομα θα συγκεντρωθεί το πλαφόν που έχει τεθεί, δήλωσε ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:22 - 09 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.