ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλώς επαν-ήλθαν τα γραμμάτια

01:05 - 12 Μαρ 2013 | Επιχειρήσεις
"Θέλεις αυτοκίνητο; Υπόγραψε γραμμάτιο"! Φαίνεται, ότι επιστρέφουμε στην εποχή του ’80 υποστηρίζουν έμποροι αυτοκινήτων, καθώς από τη στιγμή που οι τράπεζες έκλεισαν τη στρόφιγγα παροχής δανείων, οι ίδιοι αποφάσισαν να ανοίξουν το "χρονοντούλαπο" με τα γραμμάτια.

Έμπορος που εδρεύει στην ανατολική Αττική αναφέρει, ότι σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί του κάνουν πλέον διευκολύνσεις με γραμμάτια, προκειμένου να αποφύγουν την χρεοκοπία. Όπως λέει ο ίδιος, η αναδουλειά έχει ρίξει τον τζίρο στον κλάδο έως και 80% και άρα τα γραμμάτια είναι μονόδρομος και ίσως και η έξοδος από το τέλμα.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει άλλος επιχειρηματίας που διατηρεί μάντρα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην λεωφ. Βάρης- Κορωπίου, κάποιος που ενδιαφέρεται να αγοράσει αμάξι αξίας 2.000 ευρώ αλλά δεν διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότητα δίνει μία προκαταβολή –συνήθως το ήμισυ του ποσού- και το υπόλοιπο μπορεί να το ξεχρεώσει εντός εξαμήνου ή οκταμήνου.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και έμπορος με κατάστημα στον Κηφισό. Όπως τονίζει, από πέρυσι αλλά και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό φέτος, συναλλάσσεται απευθείας με τους ενδιαφερόμενους πελάτες που τον επισκέπτονται, αναλαμβάνοντας πλήρως το ρίσκο των γραμματίων που παρέχει. Όμως υποστηρίζει, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο, καθώς όλη η αγορά γνωρίζει ότι καμία τράπεζα δεν παρέχει δάνεια ούτε για ποσά των 1.000 ευρώ.

Ενδεικτικό της καθίζησης που έχει υποστεί ο κλάδος πώλησης αυτοκινήτων είναι η πορεία των εργασιών στα καταστήματα που εμπορεύονται ανταλλακτικά. Επιχειρηματίας στην Κερατέα που διατηρεί σχετικό κατάστημα αναφέρει ότι πλέον έχει ξεκινήσει να δουλεύει με αντίστοιχους εμπόρους από την Αίγυπτο. Όπως λέει έχει αύξηση στις παραγγελίες που παίρνει από κράτη της Μέσης Ανατολής, καθώς εκεί τα περισσότερα αμάξια είναι παλιάς τεχνολογίας.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.