ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έβαλαν τα γυαλιά» οι Κρητικοί στους Τούρκους για τη διαχείριση απορριμμάτων

01:04 - 26 Απρ 2013 | Επιχειρήσεις
«Έβαλαν τα γυαλιά» οι Κρητικοί στους Τούρκους για τη διαχείριση απορριμμάτων
Τεχνογνωσία στην Τουρκία για τη διαχείριση των απορριμμάτων παρέχει η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.) Χανίων, όπως και ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης - Χ.Υ.Τ.Υ. από κλιμάκιο τουρκικής αντιπροσωπίας του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Βalikesir, αποτελούμενο από τον πρόεδρο Αli Fztozlu, τους δημάρχους Βigadic, Mustafa - Goksel, Kepsut, Ismail Cancul και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων που υλοποιεί η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) και η μεταφορά τεχνογνωσίας προκειμένου να εφαρμόσουν αντίστοιχες πρακτικές στην Περιφέρειά τους.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Βασίλη Καστρινάκη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν στο πεδίο της Ανακύκλωσης, της Επεξεργασίας των Αποβλήτων και της Κομποστοποίησης.


Συμφωνήθηκε η στενότερη συνεργασία των Φορέων και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα διαχρονικά προβλήματα που υφίστανται στην περιοχή ευθύνης τους.

 

ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Παράλληλα, την τουρκική αντιπροσωπία της περιφέρειας Μπαλούκεσιρ (Βalikesir - Παλαιόκαστρο) υποδέχθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Απορριμμάτων Κρήτης Γιάννης Κουράκης. Νωρίτερα, η τουρκική αντιπροσωπία είχε επισκεφθεί τα έργα που έχει υλοποιήσει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης στον πρότυπο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Aπορριμμάτων Πέρα Γαλήνων.

 

Κατά την επίσκεψή τους δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα έργα στον πρότυπο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και την τεχνογνωσία που διαθέτει ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης στον τομέα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Ο δήμαρχος τους καλωσόρισε στην πόλη, τους παρέθεσε στοιχεία για την ταυτότητα του Ηρακλείου και δήλωσε ότι η Κρήτη είναι ένας ευλογημένος τόπος που θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον.

 

diaxeirisi aporrimatwn390

 

 

«Η ανάπτυξη στις σημερινές συνθήκες απαιτεί καλές και έξυπνες πρακτικές ιδιαίτερα στη Διαχείριση των Υγρών και Στερεών Αποβλήτων», ανέφερε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε, ότι ο ΕΣΔΑΚ και ο Δήμος Ηρακλείου είναι πρόθυμοι για συνεργασία με τον τουρκικό Σύνδεσμο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε θέματα Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων. Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι του Μπιγαντίτς και του Κεπσούτ προσκάλεσαν τον κ. Κουράκη να πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο ανάλογη επίσκεψη στην περιφέρειά τους, ενώ κατά την παραμονή τους στο Ηράκλειο θα επισκεφθούν επίσης επίσκεψη στη Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων Ηρακλείου, το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου καθώς και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Ηρακλείου.

 

Γιώργος Αλεξάκης

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.