ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς διαίρεση η News Corp.!

15:12 - 30 Μαϊ 2013 | Επιχειρήσεις
Προς διαίρεση η News Corp.!
Με αφορμή την είδηση της υποτίμησης της αξίας της News Corp., η εταιρεία αναγκάζεται σε πρόωρη διαίρεση, διατηρώντας την ίδια κερδοφόρα ονομασία.

Ο Rupert Murdoch μπορεί να απέφυγε τα χειρότερα από το σκάνδαλο με τα ‘χακαρισμένα’ τηλέφωνα στις εφημερίδες της News Corp. στο Λονδίνο, αλλά δεν μπορεί να αποφύγει την όλο και φθίνουσα αξία των εφημερίδων γενικά, ακόμα και αυτών που δεν παραβιάζουν τους νόμους.

 

Η News Corp. ανακοίνωσε την υποτίμηση της αξίας της εκδοτικής της επιχείρησης, από 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1.2, κατηγορώντας τις εφημερίδες της στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία για το πρόβλημα ρευστότητας.

 

Η υποτίμηση της αξίας της News Corp. φέρνει και τη διαίρεση της εταιρίας, κίνηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου. Υποχρεωτικά διαιρεί τα εκδοτικά περιουσιακά στοιχεία από την εφημερίδα και το βιβλίο της, τα οποία θα διατηρήσουν το όνομα News Corp., λόγω της υπερβολικά κερδοφόρας τηλεοπτικής και κινηματογραφικής επιχείρησης, που θα ονομάζεται 21st Century Fox.

 

«Και η Fox και η News Corp. έχουν μερικές ελκυστικές δυνατότητες», ανέφερε ο Michael Morris, αναλυτής στη Davenport & Co., σε συνέντευξη στη Bloomberg News. «Με τη νέα News Corp., οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στο αν υπάρχουν ευκαιρίες για βελτίωση των εκδοτικών δραστηριοτήτων».  

 

Την Παρασκευή, αφού η News Corp. μίλησε για τη διαίρεσή της, ανακοίνωσε ότι το συμβούλιο είχε εγκρίνει μια μετοχή 500 εκατομμυρίων δολαρίων, την οποία η καινούρια εκδοτική εταιρεία θα μπορούσε να αναπτύξει μετά τη διαίρεση.

 

Σημαντικό θέμα προς ανάλυση θα είναι το πώς ο Rupert Murdoch, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της News Corp., θα ξοδέψει τα υπόλοιπα από τα 2.6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστό, αφού θα γίνει η διαίρεσή της.

 

Παράλληλα, ο ίδιος συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν ανάλυση των media στο Twitter. Χαρακτηριστικά, έγραψε πριν λίγες εβδομάδες: «Πρόσεξε Facebook! Ο χρόνος παραμονής των χρηστών στη σελίδα μειώνεται ταχύτατα. Το πρώτο πραγματικά κακό σημάδι όπως είδαμε και στο παρηκμασμένο MySpace πριν χρόνια».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 10 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.