ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος και Ελλάδα ενώνονται...

00:44 - 05 Ιουλ 2013 | Επιχειρήσεις
Κύπρος και Ελλάδα ενώνονται...
Το διακρατικό σχέδιο "Γεωπροϊόντα" αφορά στη συνεργασία μεταξύ δύο ορεινών περιοχών: του Ψηλορείτη στην Κρήτη και της περιοχής Τροόδους στην Κύπρο. Οι δύο περιοχές έχουν κοινά χαρακτηριστικά και προβλήματα που αποτυπώνονται σε κοινές αναπτυξιακές στρατηγικές.

Χρηματοδοτείται από τον άξονα "Προσέγγιση LEADER" των τομεακών προγραμμάτων για την αγροτική ανάπτυξη των δύο χωρών.

Το διακρατικό σχέδιο θα υλοποιηθεί από τις ΟΤΔ των δύο περιοχών, το "ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α." και την "Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Περιοχής ΤΡΟΟΔΟΥΣ ΛΤΔ".

Μια από τις αναπτυξιακές στρατηγικές των ΟΤΔ είναι και η συγκροτημένη ανάδειξη και αξιοποίηση του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού "κεφαλαίου" τους μέσω θεσμών όπως αυτών των Γεωπάρκων. Ο θεσμός των Γεωπάρκων, όπως έχει εκφρασθεί μέσω του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου δικτύου της Unesco, δεν αφορά κάποιες περιχαρακωμένες και απροσπέλαστες περιοχές, αλλά ζωντανούς γεώτοπους, μέσα στους οποίους ζουν και δημιουργούν άνθρωποι.

Η προστιθέμενη αξία που προσδίδει ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων αλλά και του παγκοσμίου δικτύου της Unesco, είναι πολύ σημαντική, αναβαθμίζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγονται και προσφέρονται μέσα στα όρια τους.

Δύο Γεωπάρκα

Το φυσικό αντικείμενο του διακρατικού σχεδίου στοχεύει σε δράσεις που προβάλλουν και τα δύο Γεωπάρκα, τα συνδέουν με τα τοπικά προϊόντα - υπηρεσίες, τα οποία στη συνέχεια προβάλλονται και προωθούνται στην αγορά.

heraklion631 050713

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση του σχεδίου είναι συνοπτικά τα εξής:

  • Δημιουργία κοινού τοπικού συμφώνου ποιότητας και πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών με το σήμα του κάθε Γεωπάρκου.
  • Διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων.
  • Δημιουργία club φίλων των δύο Γεωπάρκων.
  • Δημιουργία προϊόντων που θα χρησιμοποιούνται ως αναμνηστικά
  • Δημιουργία τουριστικών - περιηγητικών πακέτων.
  • Πιλοτική εφαρμογή του συστήματος παροχής κινήτρων για την αγορά τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Διαφημιστικά και προωθητικά εργαλεία (ιστοσελίδα, καταχωρήσεις στον τοπικό Τύπο, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots κ.ά.).
Τελευταία τροποποίηση στις 00:57 - 05 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.