ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Οι κερδισμένοι του τετραμήνου...

00:04 - 04 Οκτ 2013 | Επιχειρήσεις
Χ.Α.: Οι κερδισμένοι του τετραμήνου...
Πέντε μετοχές κλέβουν την παράσταση εδώ και τέσσερις μήνες στο Χ.Α.

Πρώτη στη λίστα είναι η ΕΥΔΑΠ με άνοδο 50,14%. Το στόρι της ιδιωτικοποίησης και κυρίως η αναμόρφωση του ισολογισμού, η επιστροφή στην κερδοφορία και η κάλυψη των απαιτήσεων με τις πληρωμές του Δημοσίου έχουν δώσει αέρα στη μετοχή. Σε τέτοιο σημείο δε που η Eurobank Equities έχει αλλάξει την τιμή στόχο ανεβάζοντάς τη στα 10,40 ευρώ.

 

Ακολουθεί η Aegean και η MIG με κέρδη 48,32% και 43,91% αντίστοιχα. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται ότι η Κομισιόν θα γνωμοδοτήσει θετικά ως προς τη συγχώνευση της Aegean με την Ολυμπιακή. Από την πλευρά της η MIG, μόλις προσφάτως κατάφερε την ανακεφαλαιοποίηση των υποχρεώσεών της, ενώ συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, τοποθετούμενη σε ξένες αγορές και κυρίως σε αυτές των χωρών του Κόλπου, μέσω της Βιβάρτια. Από την άλλη, φήμες περί πώλησης της Βιβάρτια στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της κ. Δ. Δασκαλόπουλο, διαψεύδονται.

 

Κέρδη 43,21% για τον Φουρλή. Σύμφωνα με τους αναλυτές πρόκειται για μία από τις λίγες μετοχές που συνδέονται άμεσα με το γύρισμα της οικονομίας, οπότε και με την κατανάλωση. Η δε κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο ταμπλό, υστερεί σε σχέση με τις επενδύσεις που έχει κάνει σε Ελλάδα και Βαλκάνια, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν επαφές με ξένους για την πώληση πακέτου μετοχών.

 

Το στοίχημα της ανάκαμψης σε Ελλάδα και ΗΠΑ, ενσωματώνει και η μετοχή του Τιτάνα που ακολουθεί στην πέμπτη θέση, με κέρδη 42,28%.

 

Σ.Κ.Χ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:38 - 04 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.