ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία Dasteri με Hilux- Foxconn: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα…

18:11 - 12 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Συνεργασία Dasteri με Hilux- Foxconn: "Ψήφος εμπιστοσύνης" στην Ελλάδα…
Τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα κάνει "ό,τι περνά από το χέρι της", προκειμένου οι άδειες για το εργοστάσιο της "Dasteri AE" στη ΒΙΠΕ Σίνδου να εγκριθούν το συντομότερο δυνατόν και η κατασκευή του να ξεκινήσει το 2014, έδωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, υποδεχόμενος στο υπουργείο τους εκπροσώπους των διεθνών κολοσσών "Hilux" και "Foxconn", με τους οποίους συνεργάζεται η ελληνική εταιρεία.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της αμερικανικής "Hilux", Μαρκ Λίτκε και ο διευθυντής μάρκετινγκ της "Foxconn", 'Ερικ Τσο, επισήμαναν στον υπουργό την ειλημμένη τους απόφαση να συνεργαστούν με τη θρακική εταιρεία «Dasteri A.E.» και να κατασκευαστεί, σε ιδιόκτητο οικόπεδο στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, εργοστάσιο παραγωγής συστημάτων εσωτερικού και εξωτερικού φωτισμού για δημόσιους χώρους.

 

«Έχουμε ανάγκη τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τα κεφάλαια για την επένδυση υπάρχουν, η παγκόσμια αγορά είναι ανοικτή σε τεχνολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και είναι πολύ σημαντικό ότι εκπρόσωποι δυο επιχειρηματικών κολοσσών δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ.Καράογλου και πρόσθεσε πως η παρουσία των εκπροσώπων των δυο εταιρειών (με κύκλο εργασιών το 2012 108,3 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Ελλάδα «αποδεικνύει στην πράξη ότι η Μακεδονία και η Θράκη είναι πραγματικά ένας ελκυστικός προορισμός για επενδυτές».

 

«Στρώνουμε κόκκινο χαλί σε αυτούς που έρχονται να επενδύσουν, γιατί στη δύσκολη ώρα που περνά ο τόπος μας, είναι πολύ σημαντικό να γίνονται παρόμοιες επενδύσεις, οι οποίες μας βοηθούν να ξεπερνάμε τα κοινωνικά προβλήματα και ειδικότερα αυτό της ανεργίας, που ταλανίζει τη Β. Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

 

Από την πλευρά τους, οι κύριοι Λίτκε και Τσο, καθώς και ο πρόεδρος της Dasteri, Γιάννης Δαστερίδης, ξεκαθάρισαν πως το πλάνο της επένδυσης θα εξελίσσεται συνεχώς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν, θα καθοριστούν ανάλογα με τη ζήτηση που θα έχουν τα προϊόντα που κατασκευάζει η εταιρεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

«Έχουμε δουλέψει σκληρά και τις επόμενες ημέρες περιμένουμε περαιτέρω εξέλιξη στη δουλειά που έχουμε ήδη κάνει. Με αυτήν την επένδυση είναι φυσικό πως θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με τα κέντρα παροχής υπηρεσιών», σημείωσε ο πρόεδρος της "Hilux", ενώ ο διευθυντής μάρκετινγκ της «Foxconn» τόνισε ότι η σύμπραξη των τριών εταιρειών έχει ως σκοπό «να φέρει την πρόοδο στην Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Μακεδονία και τη Θράκη».

 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η διοίκηση της Dasteri, δεν έδωσε -παρότι ερωτήθηκε- λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης.

 

Γνωστοποιήθηκε, ωστόσο, ότι το οικόπεδο όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο, στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, έχει αγοραστεί και ότι το αρχικό ύψος τής επένδυσης θα είναι της τάξης των 3-5 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.