ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοίγει το ιστορικότερο σούπερ μάρκετ της Θεσσαλίας, αλλά με νέο ιδιοκτήτη

01:01 - 14 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Ανοίγει το ιστορικότερο σούπερ μάρκετ της Θεσσαλίας, αλλά με νέο ιδιοκτήτη
Το ιστορικότερο super market της πόλης των Τρικάλων, αυτό που αποτέλεσε την «ναυαρχίδα» super markets για τον Αντώνη Μπαλλή επί της οδού Βασιλείου Τσιτσάνη, θα επαναλειτουργήσει μετά από πολλά χρόνια, αλλά με νέο πια ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο νέος του ιδιοκτήτης δεν είναι άλλος από τον Διαμαντή Μασούτη, που διαχειρίζεται την μεγαλύτερη ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βορείου Ελλάδος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στο κτίριο εγκαταστάθηκε συνεργείο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα ξαναστήσει τις υποδομές για την λειτουργία του super market. Εκεί θα στεγαστεί το 5ο κατά σειρά super market της εταιρίας «Μασούτης» σε επίπεδο Νομού Τρικάλων και σκοπός της επιχείρησης, είναι να κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων του καταστήματος στις 12 Δεκεμβρίου.

 

Στόχος της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας είναι να συνεχίσει την επεκτατική του πολιτική είτε αυτόνομα είτε μέσω εξαγορών ανταγωνίστριων δυνάμεων. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Γαλαξίας ΑΕ - Δήμητρα Μάρκετ που αποτελεί αμιγώς κερκυραϊκή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του Εμπορίου από το 1980, όντας και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Αγορών ΕΛΟΜΑΣ. Σήμερα απασχολεί 310 εργαζόμενους και έχει 20 καταστήματα, όλα στο νησί της Κέρκυρας. 

 
Από τη μεριά της, η Διαμαντής Μασούτης συγκαταλέγεται, ως γνωστόν, στις μεγάλες δυνάμεις του εγχώριου οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, έχοντας αυτή τη στιγμή ένα δίκτυο που αγγίζει τα 243 καταστήματα (224 σουπερμάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής).
  
Το 2012, μάλιστα, η αλυσίδα σουπερμάρκετ κατέγραψε αύξηση πωλήσεων, καθώς ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 734,3 εκατ. ευρώ από 702 εκατ. ευρώ το 2011, σημειώνοντας άνοδο 4,6%.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:11 - 13 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.