ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Μυτιληναίου: Βάζει πλώρη για ομολογιακά 250 εκατ. για μείωση κόστους δανεισμού

12:44 - 15 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Όμιλος Μυτιληναίου: Βάζει πλώρη για ομολογιακά 250 εκατ. για μείωση κόστους δανεισμού
Tην πρόθεση έκδοσης ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ για δύο θυγατρικές του ανακοίνωσε ο όμιλος Μυτιληναίου Συγκεκριμένα, πρόκειται για κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο της Αλουμίνιο ΑΕ ύψους 145 εκατ. ευρώ και αντίστοιχου ύψους 104 εκατ. ευρώ για την Protergia.

 

Η διοίκηση προχωρά σε αυτήν την κίνηση, ενόψει έναρξης διαδικασίας παρουσίασης του ομίλου μέσω επερχόμενων roadshows, με στόχο να επιτύχει ικανοποιητικά επιτόκια, σαφώς χαμηλότερα του 6,9% που είναι το τωρινό μέσο κόστος δανεισμού του ομίλου για έκδοση ομολογιακών. Ο χρόνος στον οποίο θα ωριμάσει και θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία δεν μπορεί από τώρα να προσδιοριστεί.
Η συγκεκριμένη κίνηση, που έρχεται σε συνέχεια της αναχρηματοδότησης δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου ποσού μέχρι 243 εκατ. ευρώ, για διάρκεια τριών ετών με τη δυνατότητα επέκτασης για ακόμα δύο έτη, που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, αποσκοπεί στο να βελτιώνει ουσιαστικά το πιστωτικό προφίλ (credit profile) του ομίλου και να διασφαλίσει επαρκή ρευστότητα για μελλοντικές επενδυτικές κινήσεις.
 
Αναλυτικότερα, η Μυτιληναίος ανακοίνωσε τα εξής:
 
Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ σύμφωνα με το άρθρο 2 της απόφασης 3/347/12.7.2005 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, , ολοκληρώθηκε η μετατροπή του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού  της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ και  «PROTERGIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ». Συγκεκριμένα η Αλουμίνιο ΑΕ εξέδωσε κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους €145 εκατ και  η 100% θυγατρική της «PROTERGIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με την επωνυμία «PROTERGIA ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»,  εξέδωσε αντίστοιχα κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους  €104 εκατ. 
Η διάρκεια των ανωτέρω ομολογιακών δανείων είναι 3 έτη, με δυνατότητα επέκτασης για 2 ακόμα έτη, ήτοι συνολικά έως 5 έτη. Η «PROTERGIA ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» θα αναδεχτεί λόγω απόσχισης  με εισφορά προς αυτή τον κλάδο που αφορά στην παραγωγή ενέργειας από το σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της «PROTERGIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» με ημερομηνία κατάρτισης λογιστικής κατάστασης μετασχηματισμού την 31.08.2013.
Η παραπάνω εξέλιξη σε συνέχεια της αναχρηματοδότησης δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου ποσού έως 243.000.000 ευρώ, για διάρκεια τριών ετών με τη δυνατότητα επέκτασης για ακόμα δύο έτη, που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο 2013, βελτιώνει ουσιαστικά το πιστωτικό προφίλ (credit profile) του Ομίλου και διασφαλίζει επαρκή ρευστότητα για μελλοντικές επενδυτικές κινήσεις σε ένα  ιδιαίτερα δύσκολο χρηματοοικονομικό περιβάλλον. 
Τελευταία τροποποίηση στις 12:46 - 15 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.