ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aνακοινώνει εξαγορά η ΑΒ Βασιλόπουλος;

08:35 - 21 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Aνακοινώνει εξαγορά η ΑΒ Βασιλόπουλος;
Σεισμός στο λιανεμπορικό χάρτη θα σημειωθεί αν επιβεβαιωθεί η φήμη των τελευταίων ωρών ότι η λιανεμπορική αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια σημαντική εξαγορά.

Πηγές της αγοράς που γνωρίζουν την φήμη λένε ότι ακούγεται έντονα ότι πρόκειται για μία μεγάλη εξαγορά επί ελληνικού εδάφους η οποία μάλιστα θα ανακοινωθεί πριν από τα τέλη της χρονιάς.

Πάντως για τη συγκεκριμένη εξέλιξη -εξαγορά- είχε προιδεάσει ο Κωσταντίνος Μαχαίρας,  Διευθύνων Σύμβουλος Noτιανατολικής Ευρώπης και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της αλυσίδας, λέγοντας πριν από μερικούς μήνες ότι η αλυσίδα σε ένα χρόνο περίπου θα διαχειρίζονταν διπλάσιο αριθμό καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι η  ΑΒ Βασιλόπουλος απέσπασε σημαντικές διακρίσεις κατά την τελετή βράβευσης του θεσμού των «True Leaders» που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η βράβευση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την εταιρεία ΑΒ, καθώς κατάφερε μέσα από ένα σύνολο 20.500 επιχειρήσεων, να καταλάβει:

  • Την 1η θέση στον κλάδο εμπόριο-σούπερ μάρκετ-πολυκαταστήματα, καθώς αξιολογήθηκε με «Α2 ICAP Credit Score» (δείκτης που φανερώνει χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο) και αύξησε κατά 215 άτομα το προσωπικό της το 2012 .
  • Την 18η θέση μεταξύ των Business Leaders, με 92,8 εκατομμύρια κέρδη EBITDA
  • Την 5η θέση μεταξύ των leading employers χάρη στους 8.898 εργαζόμενους που απασχολεί συνολικά στην εταιρεία.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 09:48 - 21 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.