ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Creta Farms: Διευρύνει τη γκάμα προϊόντων της με έμφαση την καινοτομία

01:01 - 22 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Creta Farms: Διευρύνει τη γκάμα προϊόντων της με έμφαση την καινοτομία
Έχοντας ως στόχο τη περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς από 24% που είναι σήμερα σε 30% σε βάθος έτους, η κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική αγορά διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων της με παραδοσιακές γεύσεις και νέα προϊόντα, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία.

Ειδικότερα, όπως είπε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, Τάκης Δομαζάκης, "κάποιες επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν το στίγμα ότι η Ελλάδα μπορεί κάνει το επόμενο βήμα. Η καινοτομία είναι αυτή που θα αποδείξει ότι η Ελλάδα έχει προϊόντα που μπορούν να ανταγωνιστούν ισάξια προϊόντα άλλων χωρών".

 

Η Creta Farms, σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη, έχοντας ως όπλο τα νέα καινοτόμα προϊόντα "Εν Ελλάδι Gourmet" επιδιώκει πέρα από την αύξηση του μεριδίου στην ελληνική αγορά (η οποία εκτιμάται σε 10% ανά κατηγορία) την ενίσχυση των εξαγωγών της και την εδραίωσή της σε αγορές αλλαντικών του εξωτερικού.

 

Προς το παρόν τα συγκεκριμένα προϊόντα (έξι κωδικοί) διατίθενται στην ελληνική αγορά, ενώ στη συνέχεια η εταιρεία θα τα εξάγει σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Σε ό,τι αφορά στη διεύρυνση της παρουσίας της στο εξωτερικό, η Creta Farms προχωρά όχι αυτόνομα αλλά σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες με τις οποίες υπογράφει συμφωνίες για την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων της στις τοπικές αγορές.

 

Σημειώνεται ότι ήδη έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία Parsons ΑΒ στη Σουηδία και με την εταιρεία Argal SA στην Ισπανία. Στόχος της διοίκησης είναι η είσοδος της εταιρείας στη δυναμική αγορά της Γερμανίας που θα υλοποιηθεί το 2014 μέσω της ισπανικής εταιρείας.

 

Ωστόσο, "παγωμένα" παραμένουν τα σχέδια της Creta Farms για την εδραίωσή της στην αμερικανική αγορά αλλαντικών, όπου έχει προχωρήσει στην εξαγορά τοπικής εταιρείας, ενώ έληξε τη συνεργασία της με την ιταλική αλλαντοβιομηχανία Grandi Salumifici Italiani.

 

Αναφερόμενος στην αγορά αλλαντικών, ο κ. Δομαζάκης τόνισε ότι η πορεία της είναι πτωτική. Ειδικότερα για το 2013 εκτίμησε ότι η αγορά σημειώνει πτώση 1% σε όγκο και 3,5% σε αξία. Πτωτικά κινούνται και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία καταλαμβάνουν μερίδιο 22%.

 

Η εταιρεία αναμένεται στη χρήση του 2013 να παρουσιάσει τζίρο περίπου 95 εκατ. ευρώ και θετικό EBITDA, ενώ παράλληλα προγραμματίζει επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στην παραγωγική της μονάδα στην Κρήτη που αφορά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιομάζα. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

creta-farm2

Νέα προϊόντα

Η Creta Farms συνεχίζει να καινοτομεί και να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της με ανώτερης ποιότητας αυθεντικά προϊόντα, τα Εν Ελλάδι Gourmet και τα Νέα Παραδοσιακά Χωριάτικα Λουκάνικα.

 

Ειδικότερα, η Creta Farms ενισχύει την πιο ποιοτική και γευστική κατηγορία των προϊόντων της, τα Εν Ελλάδι Gourmet, λανσάροντας ένα νέο κωδικό, τον Εν Ελλάδι Gourmet Γαλοπούλα Καπνιστή. Πρόκειται για μία νέα γευστική πανδαισία, όπου, ατόφιο φιλέτο γαλοπούλας, μαρινάρεται σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πραγματοποιώντας τη διαδικασία καπνίσματός του με ξύλο οξιάς, χωρίς άμυλο και χωρίς γλουτένη.

 

Παράλληλα, η Creta Farms προχωρά και σε ανανέωση της εικόνας της Εν Ελλάδι Gourmet κατηγορίας, δημιουργώντας νέα ταυτότητα με τη χρήση της σφραγίδας «βουλοκέρι» σε έντονο κόκκινο χρώμα, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα και την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων της, τα οποία ετοιμάζονται με χειροποίητο τρόπο.

 

Στην κατηγορία προϊόντων Εν Ελλάδι Gourmet, η Creta Farms έχει ήδη την Εν Ελλάδι Gourmet Ψητή Γαλοπούλα, η οποία αποτελείται από δύο ατόφια φιλέτα γαλοπούλας, μαριναρισμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και έναν υπέροχο συνδυασμό μυρωδικών. Ακόμη, συμπεριλαμβάνει το Εν Ελλάδι Gourmet φιλέτο Κοτόπουλου και τη Εν Ελλάδι Gourmet Γαλοπούλα Ορεινό, τα οποία παράγονται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

 

Τέλος, η Εν Ελλάδι Gourmet Μορταδέλα παράγεται από εκλεκτό κρέας, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μπαχαρικά, φιστίκι και ολόκληρο μαύρο πιπέρι. Επιπλέον, η Creta Farms αναβαθμίζει και την προϊόντική κατηγορία των Χωριάτικων Λουκάνικων της, διευρύνοντας τη γκάμα τους με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας προϊόντα γεμάτα γεύση και άρωμα χωριού, καπνισμένα με ξύλα οξιάς. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζει νέες συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως τη συνταγή με Πράσο από τα Τρίκαλα, τη συνταγή με Πορτοκάλι από τη Μάνη, και τις συνταγές από την Κρήτη με Μυρωδικά, αλλά και με Κρασί.

Σχετικά με τα Εν Ελλάδι Gourmet Προϊόντα

Η Εν Ελλάδι Gourmet Γαλοπούλα Καπνιστή μαρινάρεται σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα ενώ παράλληλα η διαδικασία καπνίσματός της πραγματοποιείται με ξύλα οξιάς. Δεν περιέχει άμυλο και είναι χωρίς γλουτένη και αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια εντονότερη γεύση καπνιστού.

 

Η Εν Ελλάδι Gourmet Ψητή Γαλοπούλα αποτελείται από δύο ατόφια φιλέτα γαλοπούλας, μαριναρισμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και έναν υπέροχο συνδυασμό μυρωδικών. Σιγοψήνονται σε φούρνο με ελαφρές νότες καπνού, δημιουργώντας μια γευστική ισορροπία και μια μοναδική γαστρονομική απόλαυση.

 

Το Εν Ελλάδι Gourmet φιλέτο Κοτόπουλου καθώς και η Εν Ελλάδι Gourmet Γαλοπούλα Ορεινό παράγονται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Για την παραγωγή τους εφαρμόζεται και διπλή παστερίωση με τεχνολογία υψηλής υδροστατικής πίεσης.

 

Η Εν Ελλάδι Gourmet Μορταδέλα βάσει των ιταλικών της επιρροών, παράγεται με εκλεκτό κρέας, μπαχαρικά, φιστίκι και ολόκληρο μαύρο πιπέρι, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, δημιουργώντας ένα γευστικό προϊόν, παρά τη σημαντική μείωση των λιπαρών σε σχέση με την παραδοσιακή μορταδέλα.


Τα Χωριάτικα Λουκάνικα δημιουργήθηκαν με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις μεγάλες διαφοροποιήσεις που χαρακτηρίζουν την κατηγορία ανά γεωγραφική περιοχή. Το χωριάτικο λουκάνικο με μυρωδικά πλημμυρίζει από ένα καταιγισμό αρωμάτων, το λουκάνικο με πράσο με την ιδιαίτερη γεμάτη γεύση του, το λουκάνικο με κρασί έχει εμπνευστεί από παραδοσιακή Κρητική συνταγή και το λουκάνικο με πορτοκάλι έχει πελοποννησιακή καταγωγή.

creta4

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.