ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι της Φωκάς από τον υφ. Εργασίας

09:14 - 26 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Διμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη μεταξύ του υφυπουργού Β. Κεγκέρογλου και αντιπροσωπία της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης μαζί με εργαζομένους της επιχείρησης ΦΩΚΑΣ.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τα εξής αιτήματα:

1) Άμεση καταβολή επιδόματος ενίσχυσης ύψους 1000 ευρώ, μέσω ΟΑΕΔ για όλους τους εργαζόμενους. Το αίτημα προσυπέγραφαν 278 εργαζόμενοι από Θεσσαλονίκη,
158 εργαζόμενοι από Αθήνα, 27 εργαζόμενοι από Βόλο.
2) Άμεση παρέμβαση του υπουργείου ώστε όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να λένε τα ίδια πράγματα που απορρέουν από τη νομοθεσία ώστε να ενημερώνονται σωστά οι εργαζόμενοι και φυσικά να μη τους αποτρέπουν από τα νόμιμα δικαιώματά τους (Βόλος) παρέχοντάς τους κάθε βοήθεια για την διεκδίκησή τους. Άμεσα να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν και επιβαρύνουν τους εργαζόμενους.
3) Ιδιαίτερη μέριμνα και πίεση από την πλευρά του υπουργείου για την υπεράσπιση
των θέσεων εργασίας ώστε: η διάδοχη κατάσταση, οι νέες εμπορικές επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στους ίδιους ακριβώς χώρους, με το ίδιο αντικείμενο, να χρησιμοποιήσουν τους ίδιους εργαζόμενους που και τεράστια πείρα διαθέτουν και ανάγκες έχουν.

 

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης των αιτημάτων η Ένωση μαζί με τους εργαζομένους τις επιχείρησης θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 10:00 έξω από τον ΟΑΕΔ στην Δωδεκανήσου ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Βόλο.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 26 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.