ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστέρας: Μέχρι τελευταία στιγμή οι διαβουλεύσεις για συμμαχίες

13:54 - 26 Νοε 2013 | Επιχειρήσεις
Οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης αναμένεται να κατατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ το απόγευμα, ωστόσο ακόμα είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για τη τη δημιουργία των συμμαχιών που θα διεκδικήσουν το φιλέτο του Ελληνικού τουρισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα θα είναι τα σχήματα που θα κόψουν το νήμα. Σε αυτά εντάσσονται ξένες και ελληνικές εταιρίες, με τις δεύτερες να έχουν μειοψηφική συμμετοχή, λόγω περιορισμένης ρευστότητας.
Στους 13 υποψήφιους περιλαμβάνονται ο τουρκικός όμιλος Dogus που έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με τη Lamda Development, η αραβικών συμφερόντων AGC Equity Partners με γραφεία σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Βηρυτό, το αμερικανικό hegde fund Βaupost,  το επίσης αμερικανικό fund Colony Capital που διαχειρίζεται επενδύσεις σε ακίνητα άνω των 50 δισ. δολαρίων, η καναδική εταιρεία ΙCI, η ρωσική Strategic Initiative και τον κινεζικό όμιλο Fosun.
Τα έξι ελληνικών συμφερόντων σχήματα είναι η Lamda Development, η Dolphin Capital, η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου που έχει το Costa Navarino στη Μεσσηνία, ο όμιλος Γ. Προκοπίου, η Chartworld του εφοπλιστή Λ. Κολλάκη, και τέλος από τον κλάδο των κατασκευών η J&P.Αναφορικά με τα τιμήματα, δεν αποκλείεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, να κυμανθούν ακόμη και πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ, πιο ψηλά δηλαδή από την κεφαλαιοποίηση του Αστέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.