ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΚΑΠ: Αυξημένη ζήτηση από Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκμενιστάν

01:01 - 02 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
ΣΕΚΑΠ: Αυξημένη ζήτηση από Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκμενιστάν
Με φουλ τις μηχανές δουλεύει την τελευταία εβδομάδα η καπνοβιομηχανία της Θράκης, η ΣΕΚΑΠ. Την ίδια στιγμή ανοίγουν νέες αγορές στο εξωτερικό, ενώ στα σκαριά βρίσκονται νέα προϊόντα.

Εν τω μεταξύ, ο δανεισμός που υπερέβαινε τα 90 εκατ. ευρώ, αναδιαρθρώθηκε και η εταιρεία οφείλει πλέον από παλαιά δάνεια, 15 εκατ. ευρώ.

 

Το ποσό αυτό θα εξοφληθεί σε διάστημα 5ετίας, με ισόποσες δόσεις. Με τη λογιστική αποτύπωση της μείωσης του δανεισμού, θα πρέπει εντός ενός έτους, να γίνει και η αύξηση κεφαλαίου, ενώ πολύ συντομότερα, σε διάστημα ενός μηνός, θα καταβληθεί το 1,5 εκατ. ευρώ που οφείλεται από παλαιότερα στη ΣΕΚΕ.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, που η εταιρεία λειτουργούσε ομαλά, το εργοστάσιο δούλευε σε τρεις βάρδιες για να ανταποκριθεί σε παραγγελίες από το εξωτερικό.

 

Με τη Donskoy Tabak νέο μέτοχο και μάνατζερ, έχουν ανοίξει αγορές στη Ρωσία, την Ουκρανία και το Τουρκμενιστάν για τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ, ενώ μόνο από την παραγωγή Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ο τζίρος όλης της φετινής χρονιάς θα είναι αυξημένος κατά 20% σε σχέση με εκείνο του 2012, όταν έφτασε στα 19 εκατ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:29 - 01 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.