ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

146 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις του κλάδου Περιουσίας έδωσαν οι ασφαλιστικές το 2012

01:01 - 04 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Η ελληνική ασφαλιστική αγορά κατέβαλε 146 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις του κλάδου Περιουσίας το 2012, σύμφωνα με μελέτη που κατάρτισε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την Ασφάλιση Περιουσίας, του περασμένου έτους.

Το 2012, η παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου Περιουσίας εμφανίζεται μειωμένη κατά 4,8% σε σχέση με το 2011, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2013 καταγράφεται αύξηση 1,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

 

"Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, η κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων που έχουμε αποκτήσει, από κινδύνους όπως η πυρκαγιά, η κλοπή, και οι φυσικές καταστροφές, αναδεικνύεται ακόμα πιο σημαντική. Σε περιόδους που τα οικονομικά είναι περιορισμένα, μια αναπάντεχη και απρόβλεπτη ζημιά είναι πολύ πιο δύσκολο και συχνά αδύνατο να καλυφθεί τόσο από τον ιδιώτη όσο και από τον επιχειρηματία", σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, Ν. Βαγιακάκος.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ασφάλιση Περιουσίας είναι προσιτή από άποψη ύψους ασφαλίστρου, η αξία της, όμως, για τον άτομο και τον επιχειρηματία είναι πολύ μεγάλη.

 

"Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα προσφέρουν προγράμματα ασφάλισης Περιουσίας που καλύπτουν τις ανάγκες και τις δυνατότητες της σύγχρονης κοινωνίας", συμπλήρωσε ο κ. Βαγιακάκος.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.