ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχειρηματικότητα: Το γυναικείο success story και η νέα κουλτούρα

01:01 - 06 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Επιχειρηματικότητα: Το γυναικείο success story και η νέα κουλτούρα
Η διαμόρφωση μίας νέας κουλτούρας για την επιχειρηματικότητα είναι ένα βασικό θέμα στο οποίο πρέπει να εστιαστεί η πολιτεία, όπως σημείωσε ο προέδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Αθήνας, Κ. Μίχαλος, στο διεθνές φόρουμ επιχειρηματικότητας, με άξονα το στόχο "Οι Γυναίκες Ηγούνται της Επιτυχίας στην Οικονομία", το οποίο διοργανώνει το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

"Μία νέα αντίληψη", όπως εξήγησε ο κ. Μίχαλος, η οποία θα αναδεικνύει την ανάληψη επιχειρηματικής δράσης σε θετική επιλογή ζωής, για ανθρώπους με όραμα, με ιδέες και θέληση για δουλειά. Μία αντίληψη, η οποία θα ενθαρρύνει τις γυναίκες να στραφούν στην επιχειρηματικότητα: στη δημιουργική, στην εξωστρεφή, στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα".

 

Η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και πρόεδρος του Eurochambres Women Network, Σοφία Οικονομάκου, είπε ότι δεδομένης της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή περιοχή και, ιδιαίτερα, η Ελλάδα, αλλά και της συνεχιζόμενης ύφεσης σε παγκόσμια κλίμακα, η θεματολογία του φόρουμ αναδεικνύει τις γυναίκες και τον ενεργό και δυναμικό ρόλο τους στην παρούσα κατάσταση.

 

"Στοχεύουμε στο να παρέχουμε μία παγκόσμια πλατφόρμα στις γυναίκες, ώστε να διαμοιράζονται ο,τιδήποτε είναι αποτελεσματικό στην επιτάχυνση της οικονομικής ανέλιξης των γυναικών. Στοχεύουμε στη διασυνοριακή γεφύρωση, στην αναζήτηση πρακτικών λύσεων, στην αμφισβήτηση του ρόλου της γυναίκας ως οικονομικού παίκτη στις χώρες τους, καθώς και στην εφαρμογή των αναξιοποίητων ταλέντων των γυναικών και στην επέκταση των οικονομικών δυνατοτήτων τους διεθνώς", είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.