ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστέρας Βουλιαγμένης: Οι άραβες υπέβαλαν την υψηλότερη προσφορά με 400 εκατ. ευρώ

22:24 - 09 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Αστέρας Βουλιαγμένης: Οι άραβες υπέβαλαν την υψηλότερη προσφορά με 400 εκατ. ευρώ
Η "Jermyn Street Real Estate Fund IV LP" υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά για την "Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ".

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, έγινε την Δευτέρα η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».

 

H «Jermyn Street Real Estate Fund IV LP» υπέβαλε προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ» όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

 

Η προσφορά είναι κατά 19 εκατ. ευρώ υψηλότερη από το ελάχιστο τίμημα.

 

Το συγκεκριμένο fund εκπροσωπεί έξι επενδυτικά κεφάλαια, του Αμπού Ντάμπι, του Ντουμπάι, του Κουβέιτ και άλλων Εμιράτων, όπως και την τουρκική Dogus.

 

H διαδικασία πώλησης του Αστέρα της Βουλιαγμένης δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα. Κι αυτό γιατί θα είναι υπό την αίρεση της έγκρισης του ΕΣΧΑΔΑ (Ειδικό Σχέδιο Αξιοποίησης Δημοσίου Ακινήτου) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επίσης, εγκρίσεις θα δώσουν τα διοικητικά συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας, του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

 

Σημειώνεται ότι οι δύο πωλητές, ΕΤΕ και ΤΑΙΠΕΔ, συμφώνησαν η διαδικασία πώλησης να ακολουθήσει ακριβώς τη διαδικασία που προβλέπεται για τις αποκρατικοποιήσεις, παρ' όλο που η μεγαλύτερη αξία (πάνω από 80%) αφορά σε περιουσία της Εθνικής Τράπεζας και άλλων ιδιωτών μετόχων.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.