ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SOS από τα επιμελητήρια: "Τα μέλη μας δεν πληρώνουν και οδηγούμαστε στην κατάρρευση"

11:01 - 11 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Λίγο πριν το λουκέτο βρίσκονται αρκετά εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια της χώρας, λόγω ανεξόφλητων οφειλών από τα μέλη τους, τα οποία αν και εγγεγραμμένα σε αυτά, έχουν ξεχάσει την τελευταία διετία να πληρώσουν τις συνδρομές τους.

Αυτό υποστηρίζει παράγοντας επιμελητηρίου τονίζοντας ότι αρκετά μέλη, είτε για πραγματικούς οικονομικούς λόγους, είτε για ψευδείς αιτίες, δεν πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους. Όμως, από την άλλη το έσοδο αυτό είναι και το μοναδικό για τα 57 επιμελητήρια που υπάρχουν στη χώρα προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα μεταξύ των οποίων και τη μισθοδοσία. 

 

Οπως λέγεται, το μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν τα επιμελητήρια της επαρχίας, καθώς  τα λουκέτα είναι πολυάριθμα.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει η ίδια πηγή, οι επιχειρηματίες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενημερώσουν το επιμελητήριο για την διακοπή λειτουργίας της επιχείρησής τους.

 

Οσον αφορά στη συνδρομή, αυτή κυμαίνεται ανάλογα με την νομική μορφή της εταιρείας. Ετσι, η συνδρομή για τις ατομικές επιχειρήσεις είναι 55 ευρώ, για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες 85 ευρώ, για τις ΕΠΕ το κόμιστρο φθάνει τα 170 ευρώ ενώ για τις ανώνυμες εταιρείες ανέρχεται στα 260 ευρώ.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:36 - 11 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.