ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CEO Summit: Ενεργοποιώντας το "Big Bang" για την ανάκαμψη της χώρας

00:01 - 12 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Σε μια περίοδο όπου όλοι οι stakeholders στην Ελλάδα, στην ουσία, έστω και εκβιαστικά, αναζητούν την Ελπίδα και την Αισιοδοξία, ψάχνουν να κρατηθούν από κάτι, για να μπορέσουν να πορευθούν ανάμεσα στις οδύσσειες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, οι μάρκες, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία γενικότερα, ο Τομέας Ηγεσίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) διοργανώνει την Πέμπτη το 7ο CEO Summit, με θέμα «Η Ελλάδα της Ανάκαμψης: Από παθητικοί θεατές ενεργοί συμμετέχοντες», στο Athenaeum InterContinental, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, το ΙΟΒΕ, τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και τον ΣΕΤΕ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, αυτή η ανάγκη- έστω και για εκβιαστική αισιοδοξία- οδηγεί όλες τις προσπάθειες των σοβαρών πυλώνων της αγοράς και της επιχειρηματικής κοινότητας να δημιουργούν πλαίσια ζύμωσης που στόχο έχουν την ανάκαμψη της χώρας.

 

Μια διαδικασία, η οποία έχει πάρει πλέον "κινηματικές" διαστάσεις, οι οποίες όμως αυτή τη φορά δεν στηρίζονται πλέον σε επικοινωνιακές πομφόλυγες, καθώς όπως σημειώνεται, αυτή η κινηματικότητα ξεκινάει πλέον από πολύ βαθιά, μέσα από τις ίδιες τις ρίζες της κοινωνίας.

 

Ήδη το 26% του πληθυσμού, των απλών πολιτών, έχει αποφασίσει να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

 

Η συγκυρία γι' αυτούς βιώνεται ως μια πραγματικότητα στην οποία καλούνται να προσαρμοστούν, αναζητώντας τον τρόπο να "φτιάξουν" τα δεδομένα της ίδιας της ζωής τους. Για το λόγο αυτό, επιλέγουν "εξωστρεφείς" επικοινωνίες, με αναφορές στο μέλλον, ενώ την ίδια στιγμή επιβραβεύουν τη χαρά, την αισιοδοξία, την "ανεβασμένη διάθεση". Αποστρέφονται την παθητικότητα των κεντρομόλων μηνυμάτων και κυρίως "θέλουν να δουν μπροστά". Πάνω από όλα όμως έχουν ανάγκη από "ενθαρρυντικό" λόγο.

stakeholders111213

"Αυτή η ισχυρότατη τάση της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να τραφεί, να καλλιεργηθεί, να μεγαλώσει και να αποτελέσει όχημα και μοχλό για όλους τους υπόλοιπους", επισημαίνει η ΕΕΔΕ,  υπογραμμίζοντας ότι σ' αυτήν την πρόκληση "οφείλουν όλοι οι ισχυροί δρώντες της αγοράς να ανταποκριθούν και να προσφέρουν τεχνογνωσία, περιεχόμενο, όραμα και ελπίδα, με στόχο να αρχίσει το περίφημο Big Bang της Ανάκαμψης της χώρας από το οποίο, ενδεχομένως, δεν απέχουμε πάρα πολύ".

 

Με το σκεπτικό αυτό ο Τομέας Ηγεσίας της ΕΕΔΕ διοργανώνει το 7ο CEO Summit, με θέμα «Η Ελλάδα της Ανάκαμψης: Από παθητικοί θεατές ενεργοί συμμετέχοντες».

 

Ομιλητές στα δύο πάνελ του συνεδρίου θα είναι η Πέγκυ Αντωνάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft στην Ελλάδα, ο Ιωάννης Αρτινός Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vivartia, ο Αθανάσιος Έξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia στην Ελλάδα, ο Στέφανος Ησαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος της Invest in Greece, ο Στέφανος Θεοδωρίδης Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών, ο Γιώργος Κώτσαλος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Interamerican, ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Eurobank, ο Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ο Γιάννης Μπούρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Μινέρβα, η Οικονομολόγος Έλενα Παναρίτη, και ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ, Θεοδόσης Τάσιος.

EEDE111213

Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 11 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.