ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H&M: Πιο ακριβά προϊόντα για πιο δίκαιους μισθούς...

01:01 - 12 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
H&M: Πιο ακριβά προϊόντα για πιο δίκαιους μισθούς...
Η σουηδική εταιρεία-γίγαντας στον τομέα της ένδυσης Hennes & Mauritz ανακοίνωσε ότι ίσως αυξήσει τις τιμές της στο μέλλον, προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτεροι μισθοί για τους εργάτες των εργοστασίων υφαντουργίας, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους πλέον κακοπληρωμένους στον κόσμο. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των μισθών 850.000 εργατών σε ολόκληρο τον κόσμο έως το 2018.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τη Στοκχόλμη, όπου η H&M παρουσίασε σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις τις λεπτομέρειες της νέας μισθολογικής πολιτικής, η οποία θα επιτρέψει μια αξιοπρεπή διαβίωση στους εργάτες των εργοστασίων υφαντουργίας σε χώρες όπως το Μπανγκλαντές, όπου ο κατώτερος μισθός ανέρχεται σε λιγότερα από 50 ευρώ το μήνα.

 

Η διευθύντρια ανάπτυξης της εταιρείας, Χελένα Χέλμερσον, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι η αύξηση των τιμών των προϊόντων της "είναι μια πιθανότητα μακροπρόθεσμα", ωστόσο οι πελάτες δεν πρέπει να φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει άμεσα. Ορισμένες οργανώσεις είδαν μια αληθινή εξέλιξη στην ανακοίνωση της εταιρίας.

 

"Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνουν ότι θα αυξήσουν τις τιμές τους, κι οι πελάτες θα είναι προετοιμασμένοι γι αυτό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Βιβέκα Ρίζμπεργκ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Swedwatch, η οποία παρακολουθεί τις πρακτικές των πολυεθνικών της Σουηδίας. Η ίδια πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν χρόνια πριν από την επίτευξη ενός τέτοιου μισθού στο Μπανγκλαντές, αλλά σημείωσε ότι τρέφει μεγαλύτερες ελπίδες πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή: τα συνδικάτα, οι εργάτες, οι προμηθευτές και η κυβέρνηση.

 

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων H&M ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο "πολιτικής δίκαιων μισθών", διατυπώνοντας την άποψη ότι "όλοι οι εργάτες πρέπει να μπορούν να ζουν από το μισθό τους".

 

Η εταιρεία δεν απασχολεί άμεσα δικούς της εργάτες υφαντουργίας. Η Χέλμερσον υπογράμμισε ότι η H&M θα εκμεταλλευτεί το μέγεθος και την καλή της φήμη, με τη βοήθεια των προμηθευτών της, και θα προωθήσει πιο δίκαιους μισθούς, την κατάρτιση των εργατών της και την αναγνώριση του ρόλου των συνδικάτων στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις.

 

Προσέθεσε ότι η επιχείρηση επιχειρεί να πείσει τους κυβερνώντες να αυξήσουν τα όρια του κατώτατου μισθού και να θεσπίσουν την επανεξέταση του επιπέδου του σε ετήσια βάση, επικαλούμενη το παράδειγμα της πρόσφατης αύξησης του μισθού στα 49 ευρώ το μήνα που εισήγαγε η κυβέρνηση του Μπανγκλαντές.

hm1112 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:08 - 11 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.