ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «γλυκά από σπίτι» της «Νανά Γιώτη» πάνε Βαρκελώνη

08:23 - 13 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Τα «γλυκά από σπίτι» του ζαχαροπλαστείου «Νανά Γιώτη» βγήκαν εκτός συνόρων και τα απολαμβάνουν πλέον και οι Βαρκελωνέζοι, στο νέο “Nana Yoti” που άνοιξε σε κεντρικό σημείο της Βαρκελώνης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη μοναχοκόρη της Νανάς και του Κώστα, την Ελένη Γιώτη, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη από την υποδοχή των γλυκών της μέχρι στιγμής.

Το καλόγουστο κατάστημα φαίνεται πως έγινε ήδη σημείο αναφοράς για τους Ισπανούς, που δείχνουν να απολαμβάνουν τις περίφημες τάρτες φρούτων, τις σπιτικές τούρτες, τα cupcakes, το ονομαστό carrot cake, τη lemon pie και όλα τα γλυκά που έχουν ήδη αγαπήσει οι Αθηναίοι.

Πριν από 15 χρόνια η Νανά και ο Κώστας Γιώτης αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά από επτά χρόνια ζωής στην Ρώμη.


Λίγο σαν παιχνίδι, λίγο από ερασιτεχνικό πάθος και σίγουρα με αρκετούς ενδοιασμούς και φόβους έστησαν  ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στα Βριλήσσια.Με λίγα γλυκά και ακόμα λιγότερα χέρια αλλά με την βοήθεια της οικογένειάς τους,των φίλων τους και πολύ, πολύ δουλειά, το πείραμα άρχισε να φαίνεται εφικτό.
Τα γλυκά ήταν αυτά που έφτιαχαν και στο σπίτι τους.Σε αυτά προστέθηκαν συνταγές φίλων, μαμάδων, γιαγιάδων και ιδέες
που έπαιρναν από τα ταξίδια τους. Θεωρούσαν πάντα πιο σημαντικό ότι ήταν να διατηρούν την ποιότητα των υλικών, την φρεσκάδα και την σπιτική προσοχή στην παραγωγή τους.
Χάρη σε μια αυξανόμενη ομάδα αφοσιωμένων πελατών τους, το εργαστήριο σιγά-σιγά μεγάλωσε και δημιουργήθηκε η ανάγκη για καινούρια άξια χέρια. Στην αρχή ήταν η Rossa, o Rolando και έπειτα η Drita, η Entela, η Lola, o Νώντας, η Mosa, η Mailinda, ο Sony, ο Βασίλης και τώρα τελευταία η Bruna.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 09:37 - 13 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.