ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eat greek for Fun στην Ουάσινγκτον

08:46 - 13 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
«Eat greek for fun» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων που αφορούν στην ελληνική κουζίνα και θα διοργανώνονται στο εξής από την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ενώ ήδη έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο ιστοσελίδα με αυτή την ονομασία.

Η συνεργασία στον τομέα διάδοσης της ελληνικής γευσιγνωσίας συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν chef της Λέσχης με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Χρίστο Παναγόπουλο.

Ειδικότερα, ομάδα Chef της Λέσχης, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Μαστροδημήτρη, βρέθηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο όπου συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα την ελληνική διατροφή και τα οφέλη της για την υγεία, που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, σε συνεργασία με τα γραφεία των βουλευτών Τζόζεφ Κρόουλι, Γκας Μπιλιράκης και Κάρολιν Μαλόνι.

Στην εκδήλωση στο Κογκρέσο παραβρέθηκαν περισσότερα από 400 άτομα, ανάμεσά τους Αμερικανοί βουλευτές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες και μέλη της κοινωνικής ελίτ της Ουάσινγκτον, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικές ελληνικές γεύσεις από τα χέρια των chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι απέσπασαν θετικά σχόλια.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ανακηρύχθηκαν επίτιμα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον κ. Χρίστος Παναγόπουλος, η δρ. Ζωή Κοσμίδου, σύμβουλος πολιτισμού της Πρεσβείας, ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Gaea Products και η πασίγνωστη Ελληνοαμερικανίδα chef Cat Cora γνωστή από την τηλεοπτική εκπομπή «Iron Chef» και υποστηρίκτρια της πρωτοβουλίας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, για την υγιεινή διατροφή «Let’s Move!». Σε συνεργασία με την κ. Cora, μάλιστα, προγραμματίστηκαν ανάλογες εκδηλώσεις παρουσίασης της ελληνικής διατροφής σε πέντε ακόμη πόλεις των ΗΠΑ.

Πρωτεργάτρια των εκδηλώσεων ήταν η πρόεδρος του αμερικανικού Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Η Δίαιτα Ωμέγα», Δρ. Άρτεμις Σιμοπούλου, η οποία στην ομιλία της  αναφέρθηκε στις ευεργετικές ιδιότητες της ελληνικής διατροφής, όπως εφαρμόζεται ιδιαίτερα στην Κρήτη, χωρίς να θυσιάζεται η νοστιμιά, όπως επισήμανε.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι βουλευτές Κρόουλι, Μπιλιράκης και Μαλόνι, καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδας Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση, θυμίζοντας, μεταξύ άλλων, τη θεωρία του Ιπποκράτη : «Αφήστε τα τρόφιμα να είναι το φάρμακο και το φάρμακο να είναι η τροφή».

 

Στην εκδήλωση εκτός από τους προαναφερόμενους συμμετείχαν οι σεφ: Μαρία Λόη, εκπρόσωπος του Chef Club of Greece στις ΗΠΑ, Νταϊάνα Κόχυλα, σε συνεργασία με το εστιατόριο Zaytinya (Ουάσινγκτον) και την υποστήριξη της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης «Daughters of Penelope», Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Global Culinary Ambassador της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το εστιατόριο Mourayo (Ουάσινγκτον), Michael Costa, σεφ του εστιατορίου Zaytinya, Mike Isabella, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Kapnos (Ουάσινγκτον) μαζί με τον George Pagonis του ίδιου εστιατορίου, και η Κατερίνα Στάη, της Olive Oil Culture, η οποία παρουσίασε αυθεντικές, ελληνικές και υγιεινές συνταγές για παιδιά.

Η κ. Μπαρμπαρίγου και το εστιατόριο «Μουράγιο» προσέφεραν και τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στην εκδήλωση δεχόμενοι τις ευχαριστίες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.



Τελευταία τροποποίηση στις 09:44 - 13 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.