ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται "λουκέτα" σε ασφαλιστικές

20:19 - 15 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Έρχονται "λουκέτα" σε ασφαλιστικές
Σε τεντωμένο σχοινί δείχνουν να κινούνται οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες στην χώρα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τον αριθμό τους να μειώνεται σταθερά. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, από περίπου 150 εταιρείες που ήταν το 2007, σήμερα μόλις και μετά βίας πλησιάζουν τις 70 επιχειρήσεις. Κατά τους ίδιους παράγοντες, υπάρχει σχέδιο ο κλάδος να ελέγχεται το αμέσως προσεχές διάστημα από το πολύ πέντε εταιρείες και μάλιστα πολυεθνικές.

Όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ακόμη και εταιρείες που είναι δεμένες με μεγάλους τραπεζικούς ομίλους έχουν "βάλει" εδώ και καιρό πωλητήριο και θα είχαν μεταβιβαστεί, εαν δεν υπήρχαν κυβερνητικές αντιδράσεις

 

Πάντως, και υγιείς ασφαλιστικές εταιρείες, θυγατρικές πολυεθνικών, έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει να "ξεφορτώνονται" τομείς που είναι ασύμφοροι με πρώτο και βασικότερο τον κλάδο του αυτοκινήτου, ενώ σε δεύτερη μοίρα έρχεται αυτός της υγείας. Πηγές αναφέρουν την περίπτωση μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, η οποία από πέντε κλάδους που είχε ενεργούς, έχει μείνει μόλις με ένα τον επενδυτικό τομέα. 

 ασφα161213

Βεβαίως, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι υπάρχουν και εταιρείες που επενδύουν σε κλάδους-τομείς με υψηλό ρίσκο, προσδοκώντας έσοδα λόγω των δυσμενών εξελίξεων που σημειώνονται σε αυτούς. Και συγκεκριμένα, στον κλάδο της υγείας, με πληροφορίες να λένε ότι είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά προϊόν ασφαλιστικό το οποίο εκτός από το κόστος για κάποιες εξετάσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις θα καλύπτει και μέρος του χρηματικού κόστους για τα φάρμακα.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

Τελευταία τροποποίηση στις 02:00 - 16 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.