ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Εθελουσία ύψους 340 εκατ.

12:20 - 17 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
ΟΤΕ: Εθελουσία ύψους 340 εκατ.
Στα 340 εκατομμύρια θα ανέλθει το κόστος της εθελούσιας εξόδου του προσωπικού του ΟΤΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.

Σε χθεσινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ ενέκρινε την διεύρυνση του προϋπολογισμού από τα 190 εκατομμύρια, που είχε προϋπολογιστεί αρχικώς, στα 340 εκατομμύρια, προκειμένου να καλυφθεί σχεδόν το σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από εργαζόμενους που θέλουν να αποχωρήσουν.

Από το ποσό 340 εκατομμυρίων, τα 82 εκατομμύρια αφορούν πληρωμέςπρος ασφαλιστικά ταμεία ενώ σε 22 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος των φόρων που θα καβαληθούν. Δηλαδή περισσότερα από 100 εκατομμύρια θα κατευθυνθούν άμεσα προς το Δημόσιο. Να σημειωθεί, ότι το κόστος της εθελούσιας εξόδου θα βαρύνει εξ ολοκλήρου τον ΟΤΕ.

Υπολογίζεται ότι κάνοντας χρήση των κινήτρων που δίνονται θα αποχωρήσουν από τον ΟΤΕ περίπου 2.000 εργαζόμενοι από τους 8.700 που είναι συνολικά οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό σήμερα.

Η εξοικονόμηση που θα προκύψει για τον ΟΤΕ θα υπολογιστεί μετά την οριστικοποίηση των αποχωρήσεων. Πάντως με την προηγούμενη εθελούσια είχαν αποχωρήσει 1.516 και η ετήσια εξοικονόμηση είχε υπολογιστεί σε 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στις 35.000 οι αιτήσεις για 500 θέσεις εργασίας

Προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που δημιουργεί η αποχώρηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων ο ΟΤΕ έχει ανακοινώσει ήδη την πρόσληψη 500 ατόμων σε θέσεις τεχνικούς πεδίου, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές.

Μάλιστα στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης που «έκλεισε» την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκαν συνολικά 35.000 αιτήσεις, γεγονός που καταγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο το σοβαρό πρόβλημα ανεργίας. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και άλλες θέσεις για τεχνικούς πεδίου αλλά και μηχανικούς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.