ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρλαφέκας: Σε εξέλιξη οι συζητήσεις της Λουξ με την Pepsico

08:41 - 18 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Μαρλαφέκας: Σε εξέλιξη οι συζητήσεις της Λουξ με την Pepsico
Για τα σχέδια της Λουξ το 2014 μίλησε στο "R" o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μαρλαφέκας.

"Οι συζητήσεις της Λουξ με την Pepsico βρίσκονται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου δεν μπορώ να πω τίποτα. Ωστόσο, μπορώ να επισημάνω ότι η προσέγγισή μας στην άλλη εταιρεία έγινε προκειμένου να βρεθεί μία χρυσή τομή για την εκμετάλλευση των πολλαπλών συνεργειών που μπορούν να προκύψουν. Η αγορά εκτός από την καθίζηση που έχει υποστεί, έχει αλλάξει άρδην και η εικόνα της με τους καταναλωτές να έχουν στραφεί στα ελληνικά προϊόντα. αυτό θέλουμε να εκμεταλλευτούμε μέσα από μία σύζευξη δυνάμεων με την Pepsico". Aυτά ανέφερε αποκλειστικά στο "R" o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μαρλαφέκας, βάζοντας τέλος και στις φήμες ότι στο τραπέζι των συζητήσεων είναι η εξαγορά της μεγάλης αποθήκης που διατηρεί η πολυεθνική στο Κορωπί.
Σε οικονομικό επίπεδο η φετινή χρονιά αναμένεται να κλείσει με νέα αύξηση του τζίρου στα 27 εκατ. ευρώ από 24,8 εκατ. ευρώ το 2012. Το νούμερο αυτό ανεβάζει στο 30% το ποσοστό αύξησης των πωλήσεων στο διάστημα της τελευταίας πενταετίας και στο 21% - σύμφωνα με τη Nielsen- το συνολικό μερίδιό της στην αγορά από 19%.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λουξ Μαρλαφέκας ήταν μια από τις πολύ λίγες εταιρείες του κλάδου που έκλεισε με θετικό πρόσημο την περυσινή χρονιά –όπως αναμένεται να συμβεί και φέτος- με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 2,29 εκατ. ευρώ ενώ μηδενικός είναι και ο δανεισμός της, γεγονός που της δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στο τρέχον χρηματοοικονομικό περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές της να ενισχύσει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό, όπου μέχρι στιγμής αντιστοιχούν στο 5% του κύκλου εργασιών. Πάντως, τόνισε ο Γιάννης Μαρλάφέκας εντός του 2014 θα ανοίξουν τουλάχιστον 4 νέες αγορές που θα προστεθούν στις 35 που σήμερα εξάγει η εταιρεία.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:05 - 18 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.