ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Πωλητήριο" στο Στοά Μοδιάνο βάζει το ΤΑΙΠΕΔ

01:01 - 20 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
"Πωλητήριο" στο Στοά Μοδιάνο βάζει το ΤΑΙΠΕΔ
Την πρόθεση πώλησης του ποσοστού του δημοσίου στην ιστορική Αγορά Μοδιάνο επιβεβαιώνει το ΤΑΙΠΕΔ. Σε έγγραφό του προς τη Βουλή, μετά από ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι η στοά παρουδιάζει εικόνα εγκατάλειψης, και η συντριπτική πλειοψηφία των 150 καταστημάτων παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα τόσο το Δημόσιο, όσο και η τοπική οικονομία, να χάνουν σημαντικά έσοδα.

Αναλυτικότερα το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι βάσει του τεχνικού ελέγχου που διενήργησε στο ακίνητο, προκύπτει πως το εσωτερικό τού κτιρίου βρίσκεται σε κατάσταση εγκατάλειψης, με ιδιαίτερα σημαντικές φθορές στο στατικό σύστημα και τα δίκτυα αυτού.

 

"Αυτή η εικόνα εγκατάλειψης, μειώνει σημαντικά την εμπορική και αρχιτεκτονική αξία του ακινήτου, ενώ αποτελεί τον βασικό λόγο που η συντριπτική πλειοψηφία των 150 καταστημάτων της αγοράς παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα τόσο το Δημόσιο, όσο και η τοπική οικονομία να χάνουν σημαντικά έσοδα", επισημαίνεται στο έγγραφο.


Αναφέρεται, ακόμη, ότι κατά την αξιολόγηση των προοπτικών αξιοποίησης του ακινήτου, το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου οι τυχόν δυνατότητες ανάπτυξης να έχουν την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και να είναι επωφελείς τόσο για την τοπική, όσο και την Εθνική οικονομία.

 

"Είναι, δε, προφανές ότι λόγω του χαρακτηρισμού της χρήσης του ακινήτου ως διατηρητέας, η όποια αξιοποίηση όχι μόνο θα σεβαστεί, αλλά επιπλέον θα αναδείξει την ιστορικότητα και την πολιτιστική αξία της Στοάς Μοδιάνο, προς όφελος των κατοίκων της πόλης", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

stoa-modiano191213

Τελευταία τροποποίηση στις 23:50 - 19 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.