ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ναι μεν, αλλά..." λέει ο Ιβάν για την Αγνό

19:54 - 22 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
"Ναι μεν, αλλά..." λέει ο Ιβάν για την Αγνό
Προϋπόθεση για να προχωρήσει ο Ρώσος επενδυτής, Ιβάν Σαββίδης, στην πλειοψηφική εξαγορά της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας Αγνό, είναι να βρεθεί λύση στο "αγκάθι" των συσσωρευμένων υποχρεώσεων που ανέρχονται σε 17 εκατ. ευρώ. Είναι τα χρέη που οφείλει η διοίκηση του επιχειρηματία, Νίκου Κολιού, στην πρώην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των συσσωρευμένων οφειλών έχει τεθεί επί τάπητος από τον Ρώσο ομογενή και στις δύο συναντήσεις που έχει πραγματοποιήσει με τον Έλληνα επιχειρηματία στις εγκαταστάσεις της μονάδας Κολιός, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των οποίων έχει αναλύσει και τα επενδυτικά του πλάνα εφόσον προχωρήσει η συμμαχία των δύο ανδρών. 

 

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα των συσσωρευμένων υποχρεώσεων αργά ή γρήγορα θα επιλυθεί, καθώς αποτελεί και πάγια κυβερνητική πρόθεση να μην λήξει τόσο άδοξα η πορεία της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας στον κλάδο. Κάτι που και ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει τονίσει στις επαφές του με τους εργαζομένους, γεγονός που έχει ωθήσει την πλειονότητά τους να υπογράψει νέες ατομικές συμβάσεις με την εταιρεία, με λιγότερες βεβαίως απολαβές. 

 

Την ίδια στιγμή, οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν απαιτήσεις από την εταιρεία ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, ήδη έχουν λάβει περί τα 900.000 ευρώ, μέσω της χρησιμοποίησης του νομικού μέσου "κατάσχεση χείρας τρίτων"

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

agno231213

Τελευταία τροποποίηση στις 02:24 - 23 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.