ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς μπήκαν και οι Μύλοι Θράκης

20:40 - 22 Δεκ 2013 | Επιχειρήσεις
Στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς μπήκαν και οι Μύλοι Θράκης
Η συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας αφορά στον τομέα των σιτηρών και αποτελεί συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με την εταιρία «Μύλοι Θράκης – Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε.» και τους παραγωγούς της περιοχής Θράκης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη με την παροχή ρευστότητας από την Τράπεζα Πειραιώς προς τους παραγωγούς, ώστε να αποκτήσουν εγκαίρως τα απαραίτητα γεωργικά εφόδια για τη διασφάλιση της παραγωγής.

Η συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας εξασφαλίζει την αγορά των προϊόντων από την εταιρία «Μύλοι Θράκης – Ι. Ουζουνόπουλος Α.Ε.» και την έγκαιρη εξόφληση των παραγωγών, διασφαλίζοντας έτσι το εισόδημά τους και καλύπτοντας ολόκληρο το παραγωγικό κύκλωμα. Ειδκότερα:

  • Στηρίζει την παραγωγική προσπάθεια, εξασφαλίζοντας στους Έλληνες παραγωγούς την αναγκαία ρευστότητα, ώστε, όχι μόνο να συνεχίσουν να παράγουν, αλλά μέσα από καλύτερο προγραμματισμό των απαιτούμενων εισροών τους, να επιτύχουν καλύτερες τιμές, βελτίωση των όρων παραγωγής και τελικά καλύτερη ποιότητα στο παραγόμενο προϊόν.
  • Εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις την απαιτούμενη πρώτη ύλη, ούτως ώστε να προγραμματίσουν τις πληρωμές τους και γενικότερα τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, αλλά και να είναι συνεπείς σε συμφωνίες και ρήτρες για την παράδοση των προϊόντων στις οποίες έχουν προχωρήσει.
  • Δημιουργεί, σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών και αγορών, μια συναλλακτική κίνηση σε ότι αφορά την αλυσίδα των αγροτικών εισροών αγροτικά εφόδια - ενέργεια , η οποία θα δώσει σημαντική ανάσα ρευστότητας, λόγω του άμεσου της πληρωμής όλων των αγροτικών εφοδίων που είναι απαραίτητα για την παραγωγή των προϊόντων.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Η Τράπεζα συνάπτει δανειακή σχέση σε δύο επίπεδα. Αρχικά με τον αγοραστή του προϊόντος φυτικής ή ζωικής παραγωγής. Εγκρίνεται κεφάλαιο κίνησης για την εξόφληση της παραχθείσας ύλης από τους παραγωγούς.

 

Στη συνέχεια, χορηγείται πίστωση στους παραγωγούς που έχουν συνάψει ή θα συνάψουν συμβόλαιο με τον παραπάνω αγοραστή, με χρήση κάρτας Συμβολαιακής Γεωργίας/Κτηνοτροφίας. Επίσης, υπογράφονται συμβάσεις με επιχειρήσεις αγροεφοδίων- γεωπόνων και πρατήριων καυσίμων για την τοποθέτηση POS για αγορές με χρήση της κάρτας Συμβολαιακής γεωργίας/ κτηνοτροφίας.

myloi-thrakis231213

Τελευταία τροποποίηση στις 02:07 - 23 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.