ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καπνοβιομηχανίες: Μειώνουν τα γραμμάρια στις συσκευασίες καπνού για να ρίξουν τις τιμές

01:01 - 03 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
Καπνοβιομηχανίες: Μειώνουν τα γραμμάρια στις συσκευασίες καπνού για να ρίξουν τις τιμές
Με νέα προϊόντα και μάλιστα σε χύμα συσκευασμένη μορφή προσπαθούν οι καπνοβιομηχανίες να "ξορκίσουν" την κατηφόρα που γνωρίζουν οι πωλήσεις τους.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καπνοπωλών, Δήμητρας Λουκά, η οποία σημειώνει- μεταξύ άλλων- ότι τα νέα προϊόντα προσφέρονται  σε "κουτσουρεμένες" συσκευασίες, δηλαδή με λιγότερα γραμμάρια, προκειμένου να είναι χαμηλότερη και η τιμή τους και άρα να είναι πιο ελκυστικές τιμολογιακά από τον καταναλωτή. Η τιμή τους κυμαίνεται μεταξύ 2,7-2,8 ευρώ.

 

Δύο ουσιαστικά είναι οι εταιρείες που μείωσαν πρόσφατα τα γραμμάρια καπνού στις συσκευασίες που πωλούν. Η Ιmperial Tobacco που πλέον προσφέρει το σήμα της Virginia σε συσκευασία 12,5 γρ. και τιμή 2,80 ευρώ αλλά και η BAT που πουλά το Pall Mall σε νέα συσκευασία 12 γρ. με τιμή 2,70 ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι με 12 γραμμάρια χύμα (συσκευασμένο) καπνό μπορούν να κατασκευαστούν από 15 έως και 17 τσιγάρα.

 

Πάντως όλες οι ενδείξεις είναι ότι ο χύμα συσκευασμένος καπνός θα συνεχίσει την ανοδική πορεία και στο μέλλον. Για το 2013 εκτιμάται ότι οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 25% περίπου.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

xima kapnos020114

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 02 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.