ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολλαπλή πιστοποίηση της Agrino από την TÜV Hellas

14:48 - 07 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV Hellas, μέλος του TÜV Nord Group, ολοκλήρωσε πρόσφατα την πιστοποίηση των καλλιεργειών ρεβιθιού και φακής της εταιρείας Agrino στις περιοχές της Χαλκιδικής και των Φαρσάλων αντίστοιχα, με βάση τα πρότυπα πιστοποίησης της αγροτικής παραγωγής GlobalG.A.P και AGRO 2.

Οι δύο νέες πιστοποιήσεις αποτελούν ακόμα έναν κρίκο στη συνεργασία μεταξύ του φορέα TÜV Hellas και της Agrino, η οποία τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει την πιστοποίηση όλης της αλυσίδας παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας προϊόντων, από το χωράφι έως και το τελικό σημείο πώλησης, αποδεικνύοντας την ευαισθησία της εταιρείας προς τον καταναλωτή.

Η TÜV Hellas εκτός από την επιθεώρηση και πιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής (GlobalG.A.P., AGRO 2) έχει προβεί και στην πιστοποίηση της Agrino βάσει των προτύπων ISO 9001 και ISO 22000.

Πιστοποίηση αγροτικής παραγωγής

Η πιστοποίηση κατά GlobalG.A.P. και AGRO 2 από την TÜV Hellas αφορά στην εφαρμογή Ολοκληρωμένης Διαχείρισης αλλά και Ορθής Γεωργικής Πρακτικής για τις καλλιέργειες ρυζιού (Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Σέρρες, Θεσπρωτία, Φθιώτιδα), Ρεβιθιού (Χαλκιδική), Φασολιού (Καστοριά, Φλώρινα), Φακές (Λάρισα) και Λαθουριού (Κορινθία).

Με την εφαρμογή των παραπάνω προτύπων επιτυγχάνεται ο πλήρης έλεγχος της γεωργικής εκμετάλλευσης περιορίζοντας το «απρόβλεπτο» (βασικό συστατικό του λάθους) στο ελάχιστο, ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και η χρήση αγροχημικών, ενώ εξασφαλίζεται και η θετική αντιμετώπιση σε θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Πιστοποίηση εταιρείας

Παράλληλα, η πιστοποίηση της εταιρείας Agrino με βάση τα πρότυπα ISO 9001 και ISO 22000 για την «Επεξεργασία, Συσκευασία και Εμπορία Ρυζιού, Οσπρίων και Ημιέτοιμων Γευμάτων ρυζιού με αποξηραμένα συστατικά», εξασφαλίζει και διευρύνει την ποιότητα από την παραγωγή της πρώτης ύλης έως το τελικό σημείο πώλησής της, επιβεβαιώνει στην πράξη την ευαισθησία της εταιρείας προς τον καταναλωτή. Επιπλέον, η μακροχρόνια εφαρμογή των προτύπων ως μέρος της θεμελιώδους αξίας της εταιρείας για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της αποδεικνύει τη επιτυχημένη πορείας της Agrino.

Σημειώνεται ότι η Agrino αποτελεί μία αμιγώς ελληνική εταιρία παραγωγής και εμπορίας ρυζιού και οσπρίου, που από το 1955 σταθερά δημιουργεί και προσφέρει στην ελληνική οικογένεια γεύσεις και επιλογές, που χαρακτηρίζονται από τις αξίες και το μεράκι της ελληνικής παράδοσης.

Η ποιότητα αποτελεί θεμελιώδη αξία της επιτυχημένης πορείας της μέχρι τώρα και σε αυτή τη βάση ενισχύει συνεχώς τους Έλληνες παραγωγούς και τις καλλιέργειές τους, με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που πιστοποιήθηκε με Π.Γ.Ε. (Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη) για το προϊόν της Γίγαντες - Ελέφαντες Καστοριάς.

Πιστοποιημένη από την TUV NORD Ελλάς για την εφαρμογή των πρότυπων ποιότητας ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005, η εταιρεία διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένα και σύγχρονα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, ένα στο εργοστάσιο Αγρινίου και ένα στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης. Πρώτη στην Ελλάδα αναγράφει το όνομα του παραγωγού και την περιοχή καλλιέργειας στις συσκευασίες των προϊόντων της.

Παράλληλα, πρώτη στην Ευρώπη στην κατηγορία της, εφαρμόζει τις αρχές της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, οι οποίες εξασφαλίζουν άριστες ποιοτικές προδιαγραφές, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις του καταναλωτή για ασφαλή ελληνικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. Για την Agrino, εκτός από την καινοτομία, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής που έχει χαράξει, η ενίσχυση των εξαγωγών αποτελεί το δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό σκέλος της, με τις εξαγωγές της να αποτελούν το 25% των πωλήσεών της.

Η TÜV Hellas από το 2001 έχει δημιουργήσει εξειδικευμένη Διεύθυνση «Agrisystems» με στόχο την κάλυψη των αναγκών διασφάλισης της ποιότητας στον πρωτογενή τομέα. Η Διεύθυνση Agrisystems της TÜV Hellas καλύπτει πιστοποιήσεις και επιθεωρήσεις, με διαπιστεύσεις, στα πεδία της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Φυτική (AGRO 2, GlobalG.A.P) και Ζωική Παραγωγή (Agro 3.1, 3.2, 3.3, 3.4), Συστημάτων Διαχείρισης (ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, ISO 14001:2004), Ιδιωτικών Πρωτοκόλλων (BRC, IFS, GMO Control, Πιστοποίηση Ιχνηλασιμότητας, CO2 emission) και Εκπαίδευσης.

Επίσης, ο Οργανισμός, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις του τομέα παραγωγής τροφίμων, διεύρυνε το πεδίο δραστηριοτήτων του, παρέχοντας την υπηρεσία ελέγχου και πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, μεγαλύτερα έργα Υποδομής και Ανάπτυξης της Χώρας έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 10.000 επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.