ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε απόγνωση τα φαρμακεία: Προς αναστολή λειτουργίας το 33% των καταστημάτων

09:28 - 08 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
Σε απόγνωση τα φαρμακεία: Προς αναστολή λειτουργίας το 33% των καταστημάτων
To 33% των φαρμακείων που σε απόλυτο νούμερο φθάνει τις 3.500 επιχειρήσεις- επί συνόλου 12.000 φαρμακείων πανελλαδικά- πρόκειται να αναστείλουν την λειτουργία τους εντός του έτους.

Αυτά υποστηρίζει έγγραφο που έχουν στείλει τα θεσμικά όργανα του κλάδου στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter, στο συγκεκριμένο έγγραφο αναλύονται τα λουκέτα κατά Νομό, ενώ είναι χαρακτηρηστική η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου τα λουκέτα θα ξεπεράσουν τα 364 φαρμακεία. Εξέλιξη που αποτελεί αφενός φυσική συνέχεια της ραγδαία μειούμενης φαρμακευτικής δαπάνης και αφετέρου των τακτικών "ταξιδιών" που πραγματοποιούν πλέον αρκετοί Ελληνες σε γειτονικά Βαλκανικά κράτη, για να προμηθευτούν φθηνότερα φαρμακευτικά σκευάσματα.

 

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει παράγοντας του κλάδου, κατά δεκάδες φθάνουν από τις φαρμακαποθήκες τα "μπιλιέτα" στα φαρμακεία, τα οποία ενημερώνονται ότι αν δεν εφοφλήσουν εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου τις οφειλές τους σταματά και η προμήθειά τους σε φάρμακα. Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, μολονότι τα φαρμακεία πληρώνονται με το σταγονόμετρο από το κράτος οι φαρμακαποθήκες ζητούν να πληρωθούν τις μετρητοίς.

 

Η σταδιακή αποψίλωση του κλάδου -και μέσω της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ- αλλά και η συντονισμένη αντίδραση σε αυτό αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης στην σημερινή πρώτη για το νέο έτος γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 08 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.