ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άραβες χρηματοδότες μικρομεσαίων επιχειρήσεων - Επαφές στην Ελλάδα

14:58 - 15 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
Επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσω του επίσημου κρατικού φορέα για επενδύσεις του Αμπού Ντάμπι, πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες, συναντήσεις με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για να γίνουν «συνεπενδυτές» για συγχρηματοδότηση νέων δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εξάλλου, Αμπού Ντάμπι και Κατάρ έχουν στείλει επιστολές με συγκεκριμένα τεχνικά ερωτήματα στο Ελληνικό Δημόσιο για να συμμετάσχουν στο Επενδυτικό Ταμείο.

 

Αυτά αναφέρθηκαν από στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σήμερα το πρωί, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ενώ γνωστοποιήθηκε η συμμετοχή στη Eurobank, τριών κοινοπραξιών εταιρειών «με φήμη, βάθος χρήματος και ειδική γνώση», αλλά τονίστηκε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα stress tests.

 

Ακόμη, όπως ενημερώθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης, η εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ ξεκινάει στην Ελλάδα τη λειτουργία του κέντρου logistics, στις 20 Φεβρουαρίου 2014, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα περνάει από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ η πώληση του Ελληνικού, μια επένδυση περίπου 5- 8 δισ. ευρώ, και θα δοθεί στους τρεις ενδιαφερόμενους το νομικό κείμενο της σύμβασης.

Μετά την πώληση, η σύμβαση θα είναι τριμερής, θα την υπογράφει και το Ελληνικό Δημόσιο καθότι θα αναλαμβάνει συγκεκριμένες ευθύνες. Θα εγγυάται ότι το οικόπεδο είναι καθαρό και ελεύθερο και θα αναλαμβάνει την ευθύνη ότι μπορεί να αδειοδοτήσει την επένδυση.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί καζίνο στην περιοχή, σύμφωνα με την πληροφόρηση του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν θα αποκλείεται το ενδεχόμενο από τη σύμβαση και θα υπάρξει επιπλέον τίμημα για μια τέτοια επένδυση, ενώ δεν αποκλείεται ο διαφορετικός επενδυτής.

 

Δέκα δισ. ευρώ επενδύσεις στο 18μηνο

Περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ από νέα έργα (ενταγμένα και επενδυτικές προτάσεις) εισέρχονται στην ελληνική οικονομία για επενδύσεις στο 18μηνο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.

Το 18μηνο, από Ιούλιο του 2012 μέχρι Δεκέμβριο 2013 εντάχθηκαν 3 νέα έργα στο καθεστώς fast track προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ και αναμενόμενη θέση δημιουργίας 3.100 θέσεων εργασίας, επιλέχθηκε ο αγωγός ΤΑΡ προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ με αναμενόμενη δημιουργία 12.000 θέσεις εργασίας, εντάχθηκαν 14 νέα έργα σε καθεστώς ΣΔΙΤ προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ, υπήρξαν εισροές ξένων κεφαλαίων για εξαγορές, συγχωνεύσεις και επεκτάσεις δραστηριοτήτων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

 

 

Υπάρχουν αιτήσεις για ένταξη επιχειρηματικών σχεδίων στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1 δισ. ευρώ αφορά στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, εισροές ξένων κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών 2,42 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 15 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.