ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβαγιάννη: Ο "master of ouzo" κατακτά την αμερικανική αγορά!

01:01 - 23 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
Βαρβαγιάννη: Ο "master of ouzo" κατακτά την αμερικανική αγορά!
Εντονότερη διείσδυση στην αγορά της Αμερικής σκοπεύει να επιχειρήσει το προσεχές διάστημα η ελληνική ποτοποιία Βαρβαγιάννης, με έδρα το Πλωμάρι της Λέσβου. Όπως αποκάλυψε στο "R" η Μαρία Βαρβαγιάννη, το εγχείρημα ξεκίνησε πέρυσι με απροσδόκητα καλή πορεία.

Ειδικότερα, η κ. Βαρβαγιάννη, είπε ότι πέρυσι το Μάιο έγινε η πρώτη παράδοση εμπορεύματος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να ακολουθήσει λίγους μήνες μετά και δεύτερη παράδοση. Σύμφωνα με τον ίδια και με βάση την συμφωνία που έχει γίνει δύο από τα σημαντικότερα προϊόντα της εταιρείας- και συγκεκριμένα το "Αφροδίτη" και το "Μπλέ Ούζο"- βρίσκονται σήμερα τόσο σε καταστήματα delicatessen της Αμερικής όσο και σε λιανεμπορικές αλυσίδες.

 varvagianni220114

Η εξωστρέφεια, κατά την ίδια, παραμένει βασικός πυλώνας ανάπτυξης της εταιρείας, ενώ πέρυσι ενισχύθηκαν κατά 16% με βασικότερες αγορές τη Γερμανία και τη Κύπρο. "Το πιο σημαντικό", συνεχίζει, "είναι ότι ανάλογη ανάπτυξη παρατηρήθηκε και στην ελληνική αγορά παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, επιβεβαιώνοντας ότι το ούζο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ποτά των Ελλήνων" .

Η ιστορία

Ήταν γύρω στα 1860 όταν ο Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου. Νησί πλούσιο κι ευλογημένο η Λέσβος, με εύφορη γη, εξαιρετικό κλίμα και άφθονα νερά που έδιναν ζωή σε μια αξεπέραστη ποικιλία γλυκάνισου και σ’ εκατοντάδες σπάνια αρωματικά φυτά.


Σ' αυτή τη γη, ο χαρισματικός δημιουργός ξεκίνησε τη διαδικασία της πρώτης απόσταξης και την παραγωγή του άριστης ποιότητας ούζου, φορτωμένος με την εμπειρία και τη γνώση της απόσταξης από την Οδησσό της Ρωσίας.
varvagian220114
Σήμερα, στο Πλωμάρι της Λέσβου, στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη, η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση.

 

Πιστοί φύλακες της παράδοσης των 150 χρόνων, η οικογένεια Βαρβαγιάννη βαδίζει στα βήματα που χάραξε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης. Με πολλή αγάπη και μεράκι, τα μέλη της οικογένειας επιλέγουν προσεκτικά αγνά, φυσικά υλικά και παρακολουθούν με ιδιαίτερη φροντίδα τη διαδικασία απόσταξης, που γίνεται με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο.

Το πάθος πέντε γενεών της οικογένειας Βαρβαγιάννη για την κατάκτηση του τέλειου στην υπηρεσία της γεύσης, αλλά και η τήρηση των παλαιών τεχνικών απόσταξης, έχουν σαν αποτέλεσμα το όνομα του οίκου Βαρβαγιάννη να ταυτίζεται παγκοσμίως με το όνομα του πιο εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

varvagiann220114

Τελευταία τροποποίηση στις 19:15 - 22 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.