ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Χάρμα" εξαγορά από την Bazaar

01:01 - 28 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
"Χάρμα" εξαγορά από την Bazaar
Με επεκτατική διάθεση ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο όμιλος εταιρειών ΒΕΡΟΥΚΑΣ που περιλαμβάνει τις εταιρείες BAZAAR AE discount super market, ΒΕΡΟΥΚΑΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕΒΕ (χονδρικές πωλήσεις) και ΑΛΠΙΚΟ ΨΥΓΕΙΑ ΑΕ (υπηρεσίες logistics).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την παρουσία του στη Μεγαλόνησο, απορροφώντας καταστήματα της ανταγωνίστριας λιανεμπορικής δύναμης "Χάρμα". Η τελευταία που λειτουργεί περί τα 10 σημεία πώλησης στο Ηράκλειο, μεταβίβασε τρία στον όμιλο Βερούκα.
Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν το τελευταίο να συζητά και άλλες παρόμοιες εξαγορές στο μέλλον με στόχο την ενίσχυσή του στην Περιφέρεια και τα νησιά.
Σήμερα ο όμιλος διαχειρίζεται 77 σούπερ μάρκετ, ενώ αναπτύσσεται και με franchising ελλέγχοντας περί τα 20 καταστήματα. Οι πωλήσεις του, σύμφωνα και με τα στοιχεία του 2012, ξεπέρασαν τα 113 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων καθαρά κέρδη τα 504 χιλ. ευρώ.
Tα supermarkets  ΒΑΖΑΑR, αναπτύσσονται στην ελληνική αγορά με δύο μοντέλα, αυτό του CONVENIENCE και  του SOFT-DISCOUNT MARKET της γειτονιάς.  

Τα CONVENIENCE καλύπτουν μία οικιστική περιοχή ακτίνας 500 μέτρων γύρω από το κατάστημα, τις περισσότερες φορές χωρίς parking, με μέση επισκεψιμότητα ίδιων πελατών 1,8 φορές την εβδομάδα και μέσο καλάθι 9,5 ευρώ.
Από την άλλη τα SOFT - DISCOUNTπου καθορίζεται από τους 700 κωδικούς ιδιωτικής ετικέτας και τους 300 first price κωδικούς, καλύπτουν όλες τις ομάδες προιόντων.
Το μοντέλο συμπληρώνεται με δυνατά τμήματα φρέσκων προιόντων στο κρέας, στα τυριά, αλλαντικά και μαναβική, που σηματοδοτούνται από το shop-in-shop σήμα deli-bazaar, καθώς και από το bake-off με το σήμα Καλημέρα!

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 14:59 - 27 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.