ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Play (Γερμανός): Με 10% η Third Point

16:39 - 29 Ιαν 2014 | Επιχειρήσεις
Play (Γερμανός): Με 10% η Third Point
Αποχώρησε ο όμιλος Ρέστη.

Μέτοχος της Play συμφερόντων κ. Π. Γερμανού είναι πλέον και η Third Point, η οποία απέκτησε προσφάτως το 10% της εταιρείας, το οποίο κατείχε ο όμιλος Ρέστη, που αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της Play. Η έκδοση του ομολογιακού δανείου της Play, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Olympia Development κ. Κ. Καραφωτάκη ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς η εταιρεία πέτυχε την καλύτερη τιμολόγηση για εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 5,25%.

 

Το ποσό θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αναχρηματοδοτηθεί ο δανεισμός της Play, ο οποίος ανέρχεται στα 580 εκατ. και προέρχονται κυρίως από την China Development Bank, αλλά και τοπικές τράπεζες. Επίσης, μέρος του ομολογιακού δανείου θα καλύψει τις επενδυτικές ανάγκες της εταιρείας το επόμενο διάστημα. Μέσα στο 2014 ο όμιλος Γερμανού θα προχωρήσει στο άνοιγμα 11 νέων καταστημάτων Public, τα οποία από 39 που είναι σήμερα θα φτάσουν τα 50. Σημειώνεται ότι η PLAY αποτελεί ηγετικό brand στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Πολωνίας όπου εισήλθε πριν 6 χρόνια ως ο 4ος πάροχος. Το 50,3% της μετοχικής της σύνθεσης να ανήκει στον ελληνικό όμιλο Olympia Development και το 49,7% στην αγγλικών συμφερόντων Novator.

 

Ο κ. Καραφωτάκης σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας σημείωσε ότι τα δύσκολα για τη χώρα μας είναι πίσω, κάτι που αποτυπώνεται και στην αγορά, καθώς τους τελευταίους 3-4 μήνες παρατηρείται σταθεροποίηση της κατανάλωσης. Ο ίδιος διέγνωσε σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στους κλάδους του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα και του real estate, ενώ σημείωσε ότι οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες ανήκουν στα επενδυτικά πεδία που θα προσελκύσουν σημαντικά κεφάλαια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:45 - 29 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.