ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΑΣ Αγρινίου: Οι πρώτοι παραγωγοί στην Ευρώπη που θα καλλιεργούν στέβια- Το ταξίδι στην Ινδία και η συνεργασία με την SunFryits

01:01 - 04 Φεβ 2014 | Επιχειρήσεις
ΕΑΣ Αγρινίου: Οι πρώτοι παραγωγοί στην Ευρώπη που θα καλλιεργούν στέβια- Το ταξίδι στην Ινδία και η συνεργασία με την SunFryits
Φαίνεται ότι η αγροτική προσπάθεια με επίκεντρο τη στέβια στην περιοχή του Αγρινίου προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι της Ένωσης Αγρινίου έχουν αναλάβει σε πρώτη φάση να συγκεντρώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στο στήσιμο του εργοστασίου της στέβια στη περιοχή.

Πριν λίγες μέρες, πενταμελές κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Κουτσουπιά, γεωπόνο και άλλους ειδικούς έφτασαν μέχρι την Ινδία για να δουν δυναμικές μονάδες που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια και να πάρουν τεχνογνωσία. 

 

Η επιλογή της Ινδίας δεν ήταν τυχαία, καθώς είναι γνωστό ότι η πολύ μεγάλη παγκόσμια εταιρία  SunFryits με έδρα την ραγδαία αυτή αναπτυσσόμενη χώρα, έχει προχωρήσει σε αποκλειστική συνεργασία με την ΕΑΣ Αγρινίου.

stevi030214

Θυμίζουμε ότι την προσεχή καλλιεργητική περίοδο θα γίνουν οι πρώτες φυτεύσεις, και το Αγρίνιο θα είναι η πρώτη περιοχή που θα «βάλει» επαγγελματικά στέβια σε όλη την Ευρώπη, με μια συνολική παγκόσμια αγορά γλυκαντικών που κυμαίνεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στα 58,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010!

 

Αρχικά χίλια στρέμματα θα καλλιεργηθούν με στέβια και σε βάθος χρόνου ο στόχος είναι να μπουν στην καλλιέργεια όσο περισσότερες οικογένειες, κάτι που σε συνδυασμό με ένα εργοστάσιο στέβιας θα αλλάξει τον αγροτικό χάρτη της περιοχής.

 

ΔΚ

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:22 - 03 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.