ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνικό: επενδύσεις ύψους 10 δισ. για την ανάπτυξη των έργων

13:57 - 05 Φεβ 2014 | Επιχειρήσεις
Ελληνικό: επενδύσεις ύψους 10 δισ. για την ανάπτυξη των έργων
Περί τα 10 δισ. ευρώ επενδύσεων θα απαιτηθούν για να αναπτυχθεί η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μέγεθος που κατατάσσει την αξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου, σε ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου τα επόμενα χρόνια.

Από τα 10 δισ. ευρώ, περίπου 6-7 δισ. ευρώ θα είναι οι άμεσες επενδύσεις, ενώ θα απαιτηθούν επιπλέον 3 δισ. ευρώ για δευτερεύουσες επενδύσεις (δίκτυα, υποδομές, κοινόχρηστοι χώροι κ.τ.λ.). Τα παραπάνω υποστήριξε σε σχετική του ομιλία στο συνέδριο Global Capital Forum που ολοκληρώθηκε χθες, ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Αν ληφθεί υπόψη ότι η εισηγμένη, σύμφωνα με εκτιμήσεις φορέων της αγοράς των κατασκευών και των ακινήτων, εμφανίζεται σήμερα να έχει το προβάδισμα για την ανάληψη του έργου, τότε τα παραπάνω μεγέθη αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την περίοδο υλοποίησης της επένδυσης θα δημιουργηθούν περί τις 15.000 θέσεις εργασίας, ενώ το αντίστοιχο νούμερο με την ολοκλήρωση του έργου, θα αγγίξει τις 50.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, το Δημόσιο αναμένεται να έχει φορολογικά έσοδα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου από την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, ενώ θετική θα είναι και η επίδραση στον τουρισμό, καθώς η επένδυση θα συνεισφέρει επιπλέον 1 εκατ. τουρίστες ετησίως στους σημερινούς 3 εκατ. επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.