ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από την Αμερική θα ξεκινήσει η... κοινή πορεία της ΕΑΣ Σητείας με τη Γαία!

01:01 - 07 Φεβ 2014 | Επιχειρήσεις
Από την Αμερική θα ξεκινήσει η... κοινή πορεία της ΕΑΣ Σητείας με τη Γαία!
Την Κυριακή αναμένεται να αποφασίσουν τα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας για την κοινή εταιρεία με την Γαία, τονίζει στο "R" ο πρόεδρος της Ένωσης, Μανώλης Βακόντιος, προκειμένου η Γαία να αναλάβει την αντιπροσώπευση του ελαιολάδου.

Ο ίδιος πιστεύει ότι θα δοθεί το "πράσινο φώς" για το deal  και αυτό διότι οι παραγωγοί της Σητείας θα πληρώνονται πολύ καλά - 0,50 λεπτά το μπουκάλι ελαιολάδου- ενώ θα είναι σίγουροι και για την διάθεση του προϊόντος. Στην νέα εταιρεία, όπως επισημαίνει ο ίδιος, ο σχεδιασμός είναι το 70% του κεφαλαίου να ανήκει στη Γαία και το υπόλοιπο στην Ένωση. Πάντως τα δύο μέρη κάθε άλλο παρά άγνωστα είναι μεταξύ τους, καθώς ήδη η Γαία εμφιαλώνει ήδη ελαιόλαδο Σητείας στην μονάδα της στο Αγρίνιο. 

  

Σύμφωνα πάντα με τον Μανώλη Βακόντιο, από τους 15.000 τόνους που φθάνει τις καλές εποχές η παραγωγή ελαιολάδου στη Σητεία, μόνο οι 1.000 τόνοι εμφιαλώνονται. Στόχος της κοινής προσπάθειας με την Γαία, αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, σύμφωνα και με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι να φθάσει σε βάθος πενταετίας τους 5.000 τόνους

siti060214

Το σύνολο του εμφιαλωμένου ελαιολάδου θα διοχετεύεται στις αγορές του εξωτερικού, όπου η Γαία έχει αναπτύξει διευρυμένη παρουσία. Ο στόχος που έχει τεθεί, σημειώνει η ίδια πηγή, είναι το ελαιόλαδο Σητείας να αποκτήσει το κύρος που του αξίζει στις αγορές του εξωτερικού, δίνοντας σε πρώτη φάση βαρύτητα στην αγορά της Αμερικής, όπου το ελληνικό προϊόν είναι ιδιαίτερα αγαπητό.

 

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και το θέμα της μετατροπής της ΕΑΣ Σητείας σε ΑΕ, προκειμένου αυτή να υποστηριχθεί και από την Τράπεζα Πειραιώς. Οπως μας ανέφερε ο Μανώλης Βακόντιος, η Ένωση έχει "δώσει τα χέρια" με τον Όμιλο Πειραιώς που αναπτύσσεται δυναμικά στον τομέα της συμβολαιακής καλλιέργειας και ο οποίος θα υποστηρίξει την Σητεία και τους παραγωγούς της. 

 

Oλοκληρώνοντας, ο Μανώλης Βακόντιος, αποκάλυψε στο "R" ότι αυτή είναι η τελευταία θητεία του στον προεδρικό θώκο Ένωσης, καθώς αποφάσισε να αποχωρήσει από τα διοικητικά ύστερα από 20 χρόνια.

  

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου 

sit060214

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:16 - 06 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.