ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ελπίζω ότι θα ταρακουνηθούν Βρυξέλλες και Τρόικα με την εξέλιξη στη Χαλυβουργική"

20:51 - 13 Φεβ 2014 | Επιχειρήσεις
"Ελπίζω ότι θα ταρακουνηθούν Βρυξέλλες και Τρόικα με την εξέλιξη στη Χαλυβουργική"
"Δεν ήταν κάτι που δεν περιμέναμε αυτό που έγινε με τη Χαλυβουργική, φοβόμασταν ότι θα συνέβαινε...", σχολίασε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με τη διαθεσιμότητα του 95% των εργαζομένων στη Χαλυβουργική.

Το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι το ενεργειακό κόστος είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση αλλά έχουν λόγο στη μείωσή του και η Ε.Ε. και η Τρόικα.

 

«Προσπαθούμε με το ΥΠΕΚΑ να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν» σημείωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος και γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή για τη βιομηχανία με θέμα ημερήσια διάταξης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Υπενθυμίζεται ότι η διυπουργική αυτή επιτροπή αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και ΠΕΚΑ.

diathesimoti130214

Το ίδιο στέλεχος σημείωσε ότι η ρύθμιση για τη διακοψιμότητα «κόλλησε» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ σε ότι αφορά στην μείωση του ενεργειακού κόστους ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Γκαζπρόμ και εκτιμάται ότι τα νέα τιμολόγια που θα διαμορφωθούν θα φέρουν μειώσεις. Επίσης σχολίασε ότι και τα περιθώρια κέρδους της ΔΕΠΑ πρέπει να περιοριστούν.

 

Το θέμα του ενεργειακού κόστους δεν απασχολεί μόνο τη χώρα μας αλλά όλη την ΕΕ και την τρόικα και εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης το έχουμε θέσει σε πολύ υψηλό επίπεδο ως θέμα πρώτης προτεραιότητας για όλη την ΕΕ, όπως σημείωσε η ίδια πηγή και κατέληξε «ελπίζω ότι και με αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα ταρακουνηθούν οι Βρυξέλλες και Τρόικα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.