ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θραύση κάνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι ελληνικές σαλάτες

10:28 - 18 Φεβ 2014 | Επιχειρήσεις
Μια φορά κι έναν καιρό ο Θανάσης Γεροβασιλείου από τον Πλαταμώνα Πιερίας πουλούσε τρόφιμα, γαλακτοκομικά, τυροκομικά και σαλάτες. Από το 1998 μέχρι σήμερα έβαλε μπροστά να κάνει το μεράκι του, να δίνει στον Ελληνα, τον τουρίστα, τον ξένο, γεύση από Ελλάδα, μέσα από μια ποιοτική σαλάτα δύο υλικών, που είναι ταυτόσημα με την πατρίδα μας, το ελαιόλαδο και τη φέτα.

Τυροκαφτερή και κοπανισμένη κερδίζουν κάθε δύσκολο ουρανίσκο κι οι σαλάτες του πήραν ένθερμες κριτικές στη φετινή έκθεση μαζικής εστίασης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού Horeca από τους σεφ και τον κόσμο.

Ο ίδιος φροντίζει οι πρώτες ύλες να 'ναι καλές και τις επιλέγει από Μακεδονία, Θεσσαλία και Κρήτη. Επειτα από πολλή προσπάθεια και κόπο τα εδέσματά του έχουν κατορθώσει να βρουν και το δρόμο του ελληνικού σουπερμάρκετ. Σήμερα η εταιρεία «Alpha Gefsi» έχει 27 διαφορετικές σαλάτες, ανάμεσά τους σκορδαλιά, γιαουρτοτύρι με φέτα κι ελιά, καβουροσαλάτα, ενώ δεν λέει όχι και σε ξένες σαλάτες, ουγγαρέζα, ρώσικη κ.ά.

Μέσα από διεθνείς εκθέσεις και μεγάλη προσπάθεια έχουν κατορθώσει να βρουν το δρόμο των αγορών σε Γερμανία, Αγγλία και τελευταία Ισραήλ και ΗΠΑ. «Το "Greek Food" τραβάει πια πολύ στην Αμερική κι η Ελλάδα είναι καιρός να το αξιοποιήσει», λέει.

«Ο χώρος υποφέρει από μη ποιοτικές σαλάτες κι ευτυχώς όσοι τις δοκιμάζουν γίνονται πελάτες μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 18 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.