ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο "κόκκινο" οι ιδιωτικές κλινικές- Αυξάνονται τα λουκέτα

01:01 - 19 Φεβ 2014 | Επιχειρήσεις
Στο "κόκκινο" οι ιδιωτικές κλινικές- Αυξάνονται τα λουκέτα
Την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, υπογραμμίζουν οι εξελίξεις με τα συνεχή λουκέτα στο χώρο.

Μετά τη Λάρισα, "τίτλοι τέλους" φημολογείται ότι ρίχνει ο όμιλος της Εuromedica και στη κλινική που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας αφ' ενός την ανύπαρκτη ρευστότητα του ομίλου και αφ' ετέρου το πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος. Ήδη το προσωπικό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενημερωθεί για το λουκέτο που πλησιάζει.

 

Μόλις, δε, προχθές έκλεισε ακόμα μια κλινική στη Πάτρα, όχι του ομίλου Εuromedica αλλά πρώην υφυπουργού Υγείας -επί ΠΑΣΟΚ- που έχει διατελέσει και διοικητής στο ΙΚΑ.

klinike180214

Η κατάσταση είναι τραγική και γίνεται χειρότερη μας λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρηγόρης Σαραφιανός. Σύμφωνα με τον ίδιο από το 2013 μέχρι και σήμερα έχουν αναστείλει την λειτουργία τους 13 κλινικές και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει την τακτική της ως προς τις πληρωμές. Τουτέστιν, αν δεν μάθει να πληρώνει στην ώρα της και- εξίσου βασικό- αυτά που έχουν συμφωνηθεί, μην κάνοντας χρήση της ισχύς που διαθέτει.

 

Μέχρι στιγμής όπως υποστηρίζει ο ίδιος τα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2012-2013 είναι της τάξεως των 330 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρέη των προηγούμενων ετών 2007-2011 έχουν φθάσει τα 535 εκατ. ευρώ από τα οποία έχει εξοφληθεί μόλις το 20%

 

Όσον αφορά τα φετινά χρέη αποκαλύπτει ο ίδιος, υπάρχει η ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι οι πληρωμές πάγωσαν γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη ο Λογαριασμός ακόμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 21:01 - 18 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.