ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kαραμολέγκος: Ετοιμάζει επανάσταση στην κατηγορία του ψωμιού!

01:01 - 20 Φεβ 2014 | Επιχειρήσεις
Kαραμολέγκος: Ετοιμάζει επανάσταση στην κατηγορία του ψωμιού!
Μετά το γάλα της μιας ημέρας έρχεται και το ψωμί του τοστ των ολίγων ημερών. Κίνηση για την οποία έχουν ενημερωθεί σχετικά οι άνθρωποι του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "R", η εταιρεία Καραμολέγκος ετοιμάζεται εντός του Μαρτίου να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία στο ψωμί του τοστ.

Συγκεκριμένα, θα λανσάρει ένα ψωμί με ημερομηνία ανάλωσης το πολύ 4 ημέρων, όταν τα αντίστοιχα προϊόντα που σήμερα πωλούνται φθάνουν μέχρι και 20 ημέρες. Το νέο προϊόν, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, θα είναι σε σκληρή συσκευασία για να διατηρείται και η τιμή του προβλέπεται να είναι περίξ του 1 ευρώ. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει και ένα αγγλικού τύπου ψωμί το οποίο θα είναι υψηλής πυκνότητας- άρα θα είναι βαρύ- και ολικής άλεσης.

karamolego190214 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανταγωνισμός στην συγκεκριμένη κατηγορία έχει κτυπήσει "κόκκινο", ιδίως μετά την είσοδο της εταιρείας Παπαδοπούλου στον κλάδο. Τα μερίδια ανατρέπονται κάθε τόσο, και σύμφωνα με τελευταία στοιχεία η εταιρεία Εlbisco φαίνεται να διατηρεί πλέον την πρωτοκαθεδρία με μερίδιο αγοράς της τάξεως του 44% αφήνωντας πίσω τον άλλοτε πρώτο Καραμολέγκο, ο οποίος πλέον παίζει με το 37% της αγοράς. Σύμφωνα με παράγοντες του λιανεμπορίου, η ανατροπή αυτή προήλθε λόγω της επιθετικής πολιτικής προσφορών που ακολουθεί η Elbisco.

 

Σε μεγάλο παίκτη από την άλλη εξελίσσεται η εταιρεία Παπαδοπούλου, η οποία αν και δραστηριοποιείται στην κατηγορία λίγο χρονικό διάστημα εμφανίζεται να έχει καταλάβει το 12% της αγοράς. Πηγές λένε ότι η εταιρεία μολονότι δεν έχει πολλούς κωδικούς -μόλις 8%- κερδίζει χάρη στην μακρόχρονη εμπιστοσύνη του καταναλωτή στο όνομά της. Τελευταίες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι και αυτή ετοιμάζει κάτι νέο σε προϊοντικό επίπεδο, εξ ου και οι επενδύσεις αρκετών εκατ. ευρώ που έχει δρομολογήσει στη μονάδα της.

  

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

bread190214

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 19 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.