ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Carelab by attica: Διευρύνεται η γκάμα προϊόντων με βιταμίνες & συμπληρώματα διατροφής

01:01 - 06 Μαρ 2014 | Επιχειρήσεις
Carelab by attica: Διευρύνεται η γκάμα προϊόντων με βιταμίνες & συμπληρώματα διατροφής
Mετά τα δερμοκαλλυντικά, τα φυσικά καλλυντικά, τα προϊόντα στοματικής υγιεινής, βρεφικής φροντίδας, υγιεινής διατροφής, έφθασε η ώρα και για τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής να τοποθετηθούν στα ράφια του Carelab by attica που αποτελεί το πρωτοποριακό concept των πολυκαταστημάτων Αttica, εκμεταλλευόμενο και την πλήρη απελευθέρωση της διακίνησης των ΜΗΣΥΦΑ - δηλαδή των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων- και από άλλα σημεία πώλησης, εκτός της παραδοσιακής αγοράς των φαρμακείων.

Το Carelab by attica ξεκίνησε  τη λειτουργία του από το ισόγειο του πολυκαταστήματος attica στο GoldenHall το 2012, ενώ ακολούθησε ένα αντίστοιχο σημείο στο κεντρικό πολυκατάστημα Αttica στο Σύνταγμα. Μόλις πριν από δύο μήνες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εγκαινιάστηκε και το τρίτο Carelab by attica στο Mediterranean Cosmos. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους στόχους της διοίκησης είναι να αναπτύξει το συγκεκριμένο consept και σε ανεξάρτητα σημεία (εκτός των πολυκαταστημάτων). Στο πλαίσιο αυτό, λένε πηγές αναζητώνται και κατάλληλοι χώροι τόσο σε προάστια των Αθηνών (Γλυφάδα), όσο και στη συμπρωτεύουσα .

carelab050314 

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι τα σημαντικά περιθώρια κέρδους που αφήνουν τα παραφαρμακευτικά σκευάσματα και τα οποία μπορεί να φθάσουν μέχρι και το 30% ήταν ο βασικότερος λόγος που ώθησε την διοίκηση των πολυκαταστημάτων να επενδύσει προ διετίας σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, διατηρώντας σήμερα ένα προβάδισμα από τον ανταγωνισμό -άλλα πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ- που ετοιμάζεται να εισέλθει.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 18:44 - 05 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.