ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vodafone: Πρωτιά στο «Accountability Rating»

14:28 - 31 Οκτ 2006 | Επιχειρήσεις
Στην πρώτη θέση παγκοσμίως σύμφωνα με το δείκτη Accountability Rating, ο οποίος αξιολογεί τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες σχεδιάζουν και υλοποιούν υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές, βρέθηκε φέτος η Vodafone.

Στην κατάταξη, ο όμιλος Vodafone τοποθετείται επικεφαλής της διεθνούς λίστας Fortune 50. Όσον αφορά στη συνολική κατάταξη, η Vodafone κατέκτησε επίσης την πρώτη θέση στον τομέα του αμφίδρομου διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη (Stakeholder Engagement), ακριβώς χάρη στη υλοποίηση του διαλόγου αυτού, αλλά και στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών ως προς την αναγνώριση των σχετικών ομάδων ενδιαφερόμενων μερών. Επίσης, κατέκτησε την πρώτη θέση και στον τομέα της επικοινωνίας-δημοσιοποίησης (Public Disclosure), με αφορμή το έργο που συντελεί προκειμένου για την επικοινωνία και τη διαφάνεια στο επίπεδο υλοποίησης ιδιαίτερα σημαντικών πολιτικών.

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση είναι το αποτέλεσμα ενός παγκόσμιου προγράμματος με πρωτοβουλία των οργανισμών Account Ability και csr network και βαθμολογεί εταιρείες σε έξι βασικούς τομείς: Στρατηγική, Διακυβέρνηση, Διαχείριση Επίδοσης, Διάλογο με Ενδιαφερόμενα Μέρη, Διασφάλιση Αξιοπιστίας και Επικοινωνία-Δημοσιοποίηση. Οι τομείς αυτοί συνθέτουν τις βάσεις της εταιρικής υπευθυνότητας (corporate accountability).

Με βάση τον απολογισμό του 2006, η βαθμολογία του ομίλου Vodafone είναι 72 στα 100, κατατάσσοντας έτσι φέτος τον Όμιλο στην πρώτη θέση του δείκτη Accountability Rating.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.