ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε εταιρείες αποκτούν το δικό τους ράφι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

01:01 - 27 Μαρ 2014 | Επιχειρήσεις
Πέντε εταιρείες αποκτούν το δικό τους ράφι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού
"Η ισχύς εν τη ενώσει". Αυτό αποδεικνύει η κοινή προσπάθεια πέντε ελληνικών εταιρειών να αποκτήσουν κοινό ράφι για την προβολή των προϊόντων τους σε αμερικανικές αλυσίδες delicatessen. Ο λόγος για τη ΓΑΙΑ, την εταιρεία Κίκιζας (Μέλισσα), Μέλι Αττικής, Παπαδημητρίου και Terra Creta. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες- με σύμμαχό τους έναν ελληνικό οργανισμό που εδρεύει στις ΗΠΑ- θα έχουν αποκτήσει το δικό τους σταντ (ράφι) σε επώνυμες αμερικανικές αλυσίδες που εμπορεύονται premium προϊόντα, νωρίτερα από το καλοκαίρι. Στο συγκεκριμένο σταντ θα συγκεντρώνονται περί τους 88 κωδικούς συνολικά και από τις πέντε εταιρείες.

Ποιες είναι όμως αυτές οι πέντε εταιρείες και ποιοι τις διοικούν;

GAEA260314 

Όραμα και αποστολή της Gaea, διευθύνων σύμβουλος στην οποία είναι ο Άρης Κεφαλογιάννης, είναι να αναδειχθεί ως η κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία της μεσογειακής ελληνικής κουζίνας στην διεθνή αγορά των εκλεκτών τροφίμων, και να γίνει συνώνυμο της ποιότητας, της παράδοσης, της αυθεντικότητας και των καινοτόμων ελληνικών σπεσιαλιτέ. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Gaea ακολουθεί αυτό το μοναδικό δρόμο. Ένα δρόμο που συνδυάζει τις αξίες του ελαιόλαδου με την παράδοση και την καινοτομία. 
MELISSA260314

Η εταιρεία Κίκιζας (Μέλισσα) γεννήθηκε το 1947 από το όραμα του Αλέξανδρου Κίκιζα να δημιουργήσει μια βιομηχανία τροφίμων, η οποία να αναδεικνύει τις πρώτες ύλες του τόπου μετατρέποντάς τες σε προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σήμερα, 6 δεκαετίες αργότερα, η τρίτη γενιά της οικογένειας Κίκιζα ηγείται σε μία από τις σημαντικότερες εταιρίες τροφίμων στην Ελλάδα με παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες.

Η παραγωγή ζυμαρικών και σιμιγδαλιού αποτελεί τη βασική δραστηριότητα, ενώ απορροφά ετησίως 100.000 τόνους από τα άριστης ποιότητας ελληνικά σκληρά σιτάρια. Η διοίκηση της εταιρείας έχει περάσει στον εγγονό Αλέξανδρο Κίκιζα.

attiki260314

Η ΑΤΤΙΚΗ Μελισσοκομική Εταιρεία Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ κυριαρχεί στην ελληνική αγορά και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μελιού στην Ελλάδα. Εκλεκτές ποικιλίες ελληνικού μελιού επιλέγονται από 2.000 μελισσοκόμους. Οι επαφές με τους παραγωγούς μελιού είναι πάντα άμεσες, ο Γιώργος Πίττας και οι άνθρωποι του Τμήματος Αγορών συνεχίζουν την παράδοση της παλαιότερης γενεάς και πραγματοποιούν ταξίδια στους παραγωγούς για την επιλογή των ποιοτήτων του μελιού της ΑΤΤΙΚΗ που προσφέρεται επώνυμα στις μάρκες: Αττική, Φίνο και Νέκταρ.

papadimitriou260314

Η ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ΑΒΕΤ, ιδρύθηκε το 1939 και αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τροφίμων στη Νότια Ελλάδα. Τρεις γενιές της οικογένειας Παπαδημητρίου, συνδυάζοντας την γνώση, την πείρα, και το μεράκι κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σειρά καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Βασισμένα στη διατροφική αξία της μεσογειακής διατροφής, τα προϊόντα “Papadimitriou” κέρδισαν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

terra-creta260314

Τέλος, η Terra Creta ιδρύθηκε το 2001 από δύο Κρητικούς με βαθιά γνώση και μακρά εμπειρία στο χώρο του ελαιολάδου. Η φιλοσοφία της από την αρχή ήταν να λειτουργεί πάνω σε μια γερή επιστημονική βάση σε κάθε βήμα της παραγωγής και να βασίζεται πάνω στις αρχές της αυτονομίας, της πρωτοπορίας και της επιστημονικής έρευνας. Αυτή η φιλοσοφία έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που συνοψίζεται σε τρεις λέξεις: ανώτερη ποιότητα, γεύση και πρωτοπορία. Αυτή είναι η φιλοσοφία που έχει καθιερώσει την παρουσία της σε περισσότερες από 25 χώρες έως σήμερα. 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:27 - 27 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.