ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεχώρισε το κερκυραϊκό μέλι στο διεθνή διαγωνισμό της Ιταλίας

09:29 - 27 Μαρ 2014 | Επιχειρήσεις
Πέντε συνολικά διακρίσεις κατέκτησαν 2 Κερκυραίοι παραγωγοί μελιού, οι κ. Γερανός και Βασιλάκης, στο Διεθνή διαγωνισμό βιολογικού μελιού στο Μπάρι της Ιταλίας.

Μάλιστα η Κέρκυρα κατάφερε να πάρει περισσότερες διακρίσεις από όλες τις περιοχές της Ελλάδας τόσο για την ποιότητα όσο και για τη συσκευασία του προϊόντος.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ο διαγωνισμός αυτός στο Μπάρι της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και έλαβε μέρος σημαντικός αριθμός μελισσοκόμων από διάφορες χώρες, ενώ ειδικά η Ελλάδα με 35 διαφορετικές ετικέτες, αποδεικνύει πως το επίπεδο ποιότητας του Ελληνικού βιολογικού µελιού, έχει πλέον εδραιωθεί παγκοσµίως .
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε όπως κάθε χρονιά η CRA (Ιταλικό Κέντρο Έρευνας Μελισσοκοµίας), σε συνεργασία µε το CIBi /Premiobiol (Ιταλική κοινοπραξία για τα βιολογικά προϊόντα). Για την Ελλάδα, τη συλλογή των δειγµάτων ανέλαβε ο Οργανισµός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ∆ΗΩ.
Από τους δεκαπέντε Έλληνες µελισσοκόµους, που πήραν µέρος στο διαγωνισµό, ιδιαίτερη διάκριση για την Ελλάδα αποτελεί το χρυσό βραβείο ποιότητας το οποίο απέσπασε το θυµαρίσιο µέλι από το νησί της Ικαρίας ¨ΚΟΧΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ¨. Επιπρόσθετα, δέκα ακόµα ετικέτες βιολογικού µελιού από διάφορα µέρη της Χώρας µας επιστρέφουν µε την ασηµένια διάκριση.


Οι υπόλοιποι Έλληνες µελισσοκόµοι που διακρίθηκαν, είναι οι:
ΑΣΗΜΕΝΙΕΣ ∆ΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
CORFU BEEKEEPING VASILAKIS ( λουλούδια & βότανα ), Βασιλάκης Παναγιώτης Βάτος Κέρκυρα
ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ (βελανιδιά ) Καραλιόλιου Μαρία Βράσταµα Χαλκιδικής
ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ (έλατο ) Καραλιόλιου Μαρία Βράσταµα Χαλκιδικής
EULOGIA OF SPARTA (έλατο ) Μπίλιας Μιχαήλ Αττική
ΜΕΛΙΣΑΝΘΗ (έλατο ) Σταθογιάννης Μιχαήλ Σαλαµίνα Αττική (2 διακρίσεις)
ΜΕΛΙΣΑΝΘΗ (πεύκο ) Σταθογιάννης Μιχαήλ Σαλαµίνα Αττική
ΚΤΗΜΑ ΦΟΥΓΚΑ ( λουλούδια & βότανα ) Πέτρου Λεωνίδας Λουκάς Ηλεία
ΒΙΟΜΕΛΑΚΙ (µελιτώµατα ) Γερανός Στέφανος Σπαρτύλας Κέρκυρα (4 διακρίσεις)
EUBIOMELO (θυµάρι ) Χαραλαµπίδης Κων /νος Βασιλικά Ιστιαίας

Όπως δήλωσε ο Γεν. ∆ιευθυντής του Οργανισµού ∆ΗΩ κ. ∆ηµητριάδης ∆ηµήτρης « είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός της διάκρισης Ελλήνων µελισσοκόµων, αποδεικνύοντας έτσι τη σταθερότητα που κατέχει το ελληνικό βιολογικό µέλι όσον αφορά την ποιότητα του, κερδίζοντας τα τελευταία χρόνια σηµαντική θέση και στη διεθνή αγορά τροφίµων».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:47 - 27 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.